kaader filmist

kaader filmist

Thursday, January 2, 2014

Nümf()maan osa I

Film: Nymphomaniac vol.1 (2013)
Vaatamise põhjus: von Trieri film ju
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Skandaalse Lars von Trieri uusim film on pööraselt poeetiline lugu ühe naise erootilisest teekonnast, mida jutustab end nümfomaaniks tembeldanud peategelane Joe (Charlotte Gainsbourg). Ühel vaiksel talveõhtul leiab vanapoiss Seligman (Stellan Skarsgård) tänavalt poolteadvusetu ja läbipekstud naise, kelle ta tagasi elule turgutab ning salapärane daam jutustab talle oma uskumatutest erootilistest seiklustest.
Drama,

Von Trier on von Trier … alati natuke šokeeriv, alati natuke segane, alati natuke igav – von Trier noh. :)
 
Iseenesest kuna ma vaatasin just paar nädalat tagasi ära uue sarja Masters of Sex esimese hooaja, siis meenutas see film mulle väga seda sarja – armastust ja seksi vaadati väga kliiniliselt ja küüniliselt.

Ma ei teadnudki, et tegemist on Nümfomaani esimese osaga. Aga nii see on. Ja vastavalt esimese osa lõpus olevale lühikokkuvõttele, saab teine osa olema palju sisutihedam. Nii mõnigi näitleja, kes on n.n. esimese osa plakatil, osaleb vaid teises osas.

Põhimõtteliselt jah … von Trierilik film – olge valmis kõigeks ja püüdke filmi alguses vait olla, sest tühi ekraan ei tähenda seda, et just siis tuleb oma paberist kommikotti või õllepurki avada, või kinokaaslasega häälekalt sosistada ja itsitada … seega jäigi mul kuulmata millist heli paluti alguses hoolega kuulata :(.
Teiste arvamusi: Armastades filmikunsti

No comments:

Post a Comment