kaader filmist

kaader filmist

Thursday, September 19, 2013

Perekond

Film: MALVITA (2013)
Vaatamise põhjus: Selle filmi vaatamiseks piisas mulle sellest, et nägin treileris herr De Nirot :)
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Kurikuulsasse maffiaklanni kuuluv Manzoni perekond saadetakse tunnistajakaitseprogrammi käigus USA-st Prantsusmaale Normandiasse. Paraku ei suuda elupõlised mafiosnikud idüllilises külakeses kohaneda, sest vanadest harjumustest on raske vabaneda.
Hoolimata FBI agent Stansfieldi (Tommy Lee Jones) ponnistustest ei suuda pereisa Fred Manzoni (Robert De Niro), tema naine Maggie (Michelle Pfeiffer) ega ka nende lapsed end normaalsete inimeste moodi ülal pidada. Nii satuvad nad pidevalt igasugustesse jamadesse ning kipuvad neid olukordi lahendama vanal heal "perekondlikul" viisil, mille tulemusena reedavad nad oma asukoha. Kui kättemaksu ihkava maffiaklanni liikmed Manzoni perekonna peidupaiga lõpuks välja nuhivad, tuleb kinopublikul kinnitada turvavööd, sest siis läheb lahti tõeline tulevärk
Maffia, Comedy

Ma püüan tavaliselt minna vaatama filmi puhtalt lehelt. Jah, tihtipeale olen ma lugenud raamatut ja loomulikult olen näinud treilerit, kuid ma püüan mitte vaadata kes on lavastaja või mida teised sellest filmist arvavad. Ja niiviisi ka seekord, seega ma ei teadnud et see on Luc Bessoni film ja ei oodanudki uut Viiendat elementi või Riskikullerit ;) ja õnneks neid kumbagi ka ei pakutud, kuid film oli siiski äratuntavalt Luc Bessonilik.

Selline tore musta huumoriga komöödia, heade näitlejatega ja hea looga. Kohe väga tahaks seda filmi võrrelda ühe teise filmiga, mis ka praegu kinodes jookseb – nimelt Meie oleme Millerid. Ühiseid asju nende kahe filmi vahel, lisaks sellele et film jutustab loo perekonnast, on päris mitu – mõlemad pered saadetakse/on tunnistajakaitse programmis, peretütred on käinud kohtamas ühe ja sama kaasnäitlejaga (Alex Pettyferiga :)) ja nalja visatakse ühe peategelase tuntuima kinoteose üle. Mõlemad head komöödiad, lihtsalt Millerite film on naljakam ja hoogsam, kuid Perekonnas on nali peenem.

Lisaks sellele, veel paar märkust osatäitjate kohta – see on juba teine film kus De Niro ja Pfeiffer koos mängivad, eelmine oli Tähetolm. Ja kui te pole just eriline filmifriik ja te ei saa aru, miks osa saalist naerma hakkab, kui filmis hakatakse vaatama filmi „Goodfellas“ - siis teie vaadake siin kõrval olevat plakatit ja ka teie saate naljast aru :).

Vot siis selline väikestest peidetud naljadest ja suurtest visuaalsetest naljadest ning sõnamängudest kubisev film, mis on täiesti vaadatav, sest lugu on hea ja näitlejatöö on nauditav. Mis veel on nauditav – muusika ja siia lõppu üks filmis kasutuses olnud lauludest:

No comments:

Post a Comment