kaader filmist

kaader filmist

Monday, August 26, 2013

Surmav Arsenal: Luude Linn

Film: The Mortal Instrument: City of Bones (2013)
Vaatamise põhjus: raamat
Hinne: D
Filmi lühikokkuvõte: Cassandra Clare'i menukal noorsooromaanide sarjal põhinev romantiline põnevusdraama SURMAV ARSENAL: LUUDE LINN jutustab pealtnäha tavalisest New Yorgi neiust Clary Fray´st (Lily Collins), kes saab teada, et on iidsete varjuküttide järeltulija. Varjukütid on salajased poolinglitest sõdalased, kes kaitsevad maailma deemonite eest. Neiu ees avaneb uus maailm, mis kubiseb deemonitest, sortsidest, vampiiridest, libahuntidest ja teistest ohtlikest olevustest.
Action, Paranormal, Romance, YA

Nagu ma juba Luude Linna raamatu arvustuses ütlesin, olin ma juba ette valmistunud selleks, et see film ei saa olema just eriti hea raamatu ekraniseering.

Kui minu oma oleks see töökoht, kus mul on õigus anda filmi lavastajale raamatuga pikki pead iga kord kui ta midagi „huvitavat“ tahab filmi lisada, siis selle filmi lavastaja pea kumiseks kui kirikukell :). Taas kord kippus sedamoodi minema, et raamatust ei olnud väga palju peale tegelaste nimede filmi jõudnud. Kuigi aegajalt oli tekst suisa sõnasõnalt filmi toodud, kuid see ei päästnud siiski kogu ülejäänud filmi.

Millele oli lavastaja truuks jäänud, oli see et Cassandra Clare on oma raamatute idee saanud Harry Potterist, seega oli nii mõnigi stseen filmitud ilmselt samades kohtades kus ka HP oli filmitud ;).

Aga lisaks sellel suutsid nad isegi Johhan Sebastian Bachi Shadowhunterite ridadesse värvata.

Kui see mälu ruun oli raamatus teemaks vaid korra, siis kogu film on praktiliselt sellele ruunile ehitatudki … polnud kohta, kus seda näha polnud. Ju nad siis kõik on väga kehva mäluga, muu hulgas ka majad ja tänavad ja relvad … kõik nad vajasid mälu ruuni.

Lähme siis nüüd näitlejate juurde. Claryt mängiv Lily Collins on tubli noor näitlejanna oma tee alguses.

Jace osas olev Jamie Campbell Bower on noormees filmis Anonüümne. Areneb tasapisi, pole muutunud ei paremaks ega halvemaks, kuid Anonüümses oli ta parem.
 
Aidan Turner, kes kunagi alustas BBC sarjast Being Human vampiirina on siis nüüd peale väikest kõrvalehüpet päkapikuks, jõudnud libahundini :).

Filmis oli ka paar kohta mis mind tõsiselt naerma ajasid, mitte ahastusest vaid selle pärast, et oli tõsiselt naljakas. Esiteks naeris kogu saal selle Bachi nalja peale. Mina itsitasin omaette teiste asjade peale. Juba raamatu juures tõmbasin ma Luude linna ja Tähesõdade vahele paralleele ja kui te nüüd seda pilti uuesti vaatate, siis ilmselt saate vihjest aru.
Teine minu jaoks tõsine naljakas koht oli see kui Jace oma isa Valentiniga võitleb. Nimelt meenusid mulle just siis filmid/seriaalid kus need kaks näitlejat – Jamie Campbell Bower ja Jonathan Rhys Meyers – varem mänginud on … deem Bower ikka oskab valida oma armsamaid :):).

Aga muidu üldkokkuvõttes – halb film. Ilma raamatut lugemata ei pruugi kõik arusaadav olla ja raamatut lugenuna on film tõsine raamatu mõrv. Ja juba on välja hõigatud, et järgmine osa on tulemas.


Nüüd küsimus neile, kes on lugenud kõiki Surmava Arsenali raamatuid – kas kuskil edaspidi tuleb välja, et Clary ja Jace ikka pole õde/venda?

2 comments:

  1. 3-ndas osas selgub, et nad polegi õde-venda. Jace'i isa on Stephen Herondale.

    ReplyDelete