kaader filmist

kaader filmist

Friday, August 2, 2013

Bütsants

Film: Byzantium (2012)
Filmi vaatamise põhjus: ei tea
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Ühel päeval ilmuvad Inglismaa rannalinna kaks salapärast naist ning kohe lähevad liikvele kuulujutud - on nad ikka õed või hoopis ema ja tütar?

Praktiliselt meelestatud Clara (Gemma Arterton) müüb oma keha ning tutvub peagi häbeliku ja üksildase Noeliga, kes pakub naistele ulualust oma mahakäinud hotellis nimega BÜTSANTS.

16aastane Eleanor (Saroise Ronan) sõbruneb aga koolivend Frankiga, kellele ta paljastab nende saladuse. Selgub, et Clara, kes on Eleanorist vaid paar aastat vanem, on tegelikult tema ema. Nad on vampiirid, kes vajavad ellujäämiseks inimverd.

Ühtäkki hakkavad vaikse väikelinna elanikud salapärastel asjaoludel surema. Näib, et minevik, mille eest naised on põgenenud, hakkab neile jälile jõudma... kohutavate tagajärgedega.
Drama, Paranormal

Mida siis selle filmi kohta öelda … igav hakkas lõpus.

Igavesti hoorav ema ja igavesti teismeliste ängistust tundev tütar. Vampiirid. Neil pole seksikaid kihvu, neil on terav küüs, mida kasutatakse kui nõela või kui oda, vastavalt vajadustele (sellised Darren Shani tüüpi vampiirid). Julm ja väga kitsarinnaline vennaskond vampiire, kes ei salli enda ridades naisi. Läbi sajandite naisi julmalt kohtlevad mehed ja muutumatute iluduste lummavasse võrku sattuvad mehed.

Kui videviku staari Kristen Stewartit pidevalt naeruvääristatakse kuna ta on igas filmis ja igas situatsioonis pea ühesuguse kivistunud ilmega, siis ega Saoirse Ronan temast palju maha ei jää. Muidu võib-olla ei paneks seda tähelegi, aga kuna nüüd on nädalase vahega ära vaadatud kaks tema filmi, siis tuleb tõde tunnistada, et  ta on üsna tuima näoga neiu, või siis lihtsalt antakse talle alati ühetüübilisi rolle.
Veel üks sarnane asi Videvikuga - Claude Debussy, Clair de Lune :)

Ja jutu lõpuks, kui rääkida näost, siis Jonny Lee Milleri poolt mängitud Ruthven põdes süüfilist ja talle oli ka vastav makeup tehtud, kuid mina lisaks siia pildi tõelisest süüfilise haigest enne kui penitsilliin avastati.

No comments:

Post a Comment