kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 30, 2012

Pilveatlas

Film: Cloud Atlas (2012)
Filmi vaatamise põhjus: Vägagi intrigeeriv treiler ja raamat
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Tunnustatud filmitegijate, Lana Wachowski, Tom Tykweri ja Andy Wachowski võimas ja inspireeriv draama „Pilveatlas“ uurib seda, kuidas üksikelude teod ja nende tagajärjed mõjutavad üksteist läbi mineviku, oleviku ja tuleviku.

Selles loos põimuvad omavahel dramaatiliselt märul, müsteerium ja romantika, kui üks hing vormitakse tapjast kangelaseks ning vaid üks heategu kandub üle sajandite edasi, et ärgitada revolutsiooni kauges tulevikus.

Tähtederohket rahvusvahelist osatäitjate seltskonda juhivad Oscari-võitjad Tom Hanks ja Halle Berry. Neile sekundeerivad Oscari-võitja Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James D’Arcy, Xun Zhou, Keith David, David Gyasi, Oscari-võitja Susan Sarandon ja Hugh Grant. Iga osatäitja esineb mitmes rollis ning lugu liigub ajas ringi.

Alustame taas traditsiooniliselt – ma olen raamatut lugenud, ja kui alguses oli treiler huvitav, siis pärast raamatu lugemist … nüüd ma läksin juba vaatama kui palju raamatust tegelikult on alles jäänud. Ühesõnaga olin juba enne filmi VÄGA negatiivselt häälestatud.

Kuid õnneks polegi lugu nii väga hull.

Tegelikult peab ütlema seda, et kui te olete raamatut lugenud, siis on targem raamat kohe filmi alguses ära unustada, sest muidu te ei saagi muud teha kui uriseda ja pead raputada. Tõsi ta ju on, et film on tehtud raamatu põhjal ja väga palju polegi välja jäetud, lihtsalt filmi ülesehitus erineb raamatust totaalselt ja loomulikult on ka mõningaid muudatusi sisse toodud.


Mina kui raamatut lugenu ütlen, et oli hea film, kuid mul on kahju, et on need muudatused on tehtud. Ja mulle isiklikult ei istunud need näitlejad ja ka see, et nad kõik mängisid igas loos mingit rolli, oli see siis mehe või naise rolli.

Minuga kinos kaasas olnud raamatut mitte lugenud – üks nautis filmi täiega, ei saanud üldse aru, et filmi pikkuseks oli 3 tundi ning pärast alguse segadust tabas ilusti filmis toimuva. Samas kui teine püüab siiani mõista, mis kus ja millal ning mis selle kõige mõte oli.

Seega tuleb ausalt öelda, et minge ja vaadake ise, kas te siis olete raamatut juba lugenud või loete peale vaatamist või ei loe üldse … film on hea ja sisu on huvitav.

No comments:

Post a Comment