kaader filmist

kaader filmist

Friday, October 23, 2020

The Rhythm Section

Film: The Rhythm Section (2020)
Hinne: C
Stephanie Patrick on tavaline naine, kes on enesehävituslikul teel pärast seda kui ta perekond on saanud surma traagilisel lennuõnnetusel. Kui Stephanie saab teada, et see polnud mingi juhuslik õnnetus, siseneb ta pimedasse ning keerulisse maalma, et maksta kätte nendele, kes on tema perekonna surmas süüdi ja Stephanie leiaks rahu. Film põhineb Mark Burnelli samanimelisel romaanil.
Action, Drama, Mystery, Thriller 

Kas te olete tähele pannud, et selliseid lugusid, kus peredraama läbi elanud naised asuvad kättemaksuteele on viimastel aastatel päris palju tehtud. Enamasti on nendes filmides üldiselt iluideaalideks peetavad naised vägagi koleda grimmi saanud, nagu ilusa välimusega naised ei ole kättemaksuhimulised - kui nad just ei ole venemaal aretatud endistest baleriinidest palgamõrtsukad.

Ka Blake Lively, kes mängib Stephanie Patrick, kaotab selles filmis oma hästi tuntud Serena välimuse ning muutub halva parukaga poisilikuks tüdrukuks (võib suisa öelda, et temast oleks saanud kena poiss, nagu mõni tema nimest võikski arvata)

Aga film siis ise, või lugu ise, sest see on ju raamatu ekraniseering.

Stephanie on kaotanud oma pere lennuõnnetuses ja ta ka ise oleks pidanud olema seal lennukis, kuid ta loobus viimasel minutil nendega koos lendamast, seega on ta viimased kolm aastat ellujääja süütundest ennast hävitanud ja häbistanud, olles narkomaan ja prostituut. Kuid siis leiab ta üks ajakirjanik, kes on uurinud seda lennuõnnetust ja on kindel, et see ei olnud õnnetus vaid tellitud plahvatus, et kõrvaldada ühte isikut.

Kui see ei pane Stephaniele tuld alla, siis väidetava pommiehitaja nägemine ja ajakirjaniku tapmine, sunnib teda põgenema ja otsima abi kontaktilt, kes ajakirjanikul oli. Järgneb detox ja kiirkursus vastupidavuses, kaklemises ja tulistamises, ning ongi valmis palgamõrvar, kelle eesmärk on võtta vastu vaid need tööd, mida tellitakse neile inimestele, kes olid seotud selle lennukiõnnetusega. Kuid see Stephanie ei ole ikka tegelikult “palgamõrvar”, sest tema “tööd” on üks ebaõnnestumine teise järel. Tema “märgid” küll surevad, kuid enamasti mitte tema abiga.

See film jättis üsnagi pooliku mulje. Kaklus stseenid olid poolikult harjutatud, dialoogid olid poolikud. Võibolla tuleb see taas sellest, et see on raamatu ekraniseering ja raamatut lugedes saaks paremini aru, miks nii või naa.

See oli pigem festivalide film. Vaadatav, kuid oleks võinud parem olla.




No comments:

Post a Comment