kaader filmist

kaader filmist

Thursday, October 22, 2020

Robin's Wish

Film: Robin’s Wish (2020)
Hinne: B+
Väga isiklik portree Robin Williamsist ning tema haavatavast hingest. See on lugu sellest, mis tegelikult juhtus ühe läbi aegade suurima näitlejaga - ning millega ta mõistus pidi võitlema.
2014 aasta augustis vapustas maailma teada, et Robin Williams on sooritanud enesetapu. Kellegi jaoks, kes oli maailmale pakkunud nii palju rõõmu, li see traagiline lõpp. Kuid keegi ei tadnud, kui palju oli tegelikult selle loo taga. Meedia spekuleeris kõiksuguste võimalustega, kuid üldsus jäi siiski teadmatusse tegelikkusest ning raskest tõest - Robin - särav, naljakas ja kiire taibuga - jäi alla võitluses pea diagnoosimatule haigusele Lewy Body dementsusele. Teades tõde muutub kõik. LBD on haigus, mis on küll levinud, kuid siiski teadmatu, ning kui see jääb diagnoosimata, võib ta tekitada suurendatud hirmu, paranoiat ja segadust. Kuigi Robin jäi lõpuks alla võitlusele dementsusega, siis suutis ta siiski saavutada oma eluaegse unistuse - et inimesed ei kardaks. See oli Robini soov.
Documentary, Biography

Ma mäletan küll seda kui see uudis tuli, et Robin Williams sooritas enesetapu ja mäletan ka neid spekulatsioone, mis võis sellise fataalse sammu põhjus olla, kuid ma ei mäleta, et oleks ka teavitatud, mis see tegelik põhjus oli, või siis jäi see uudis kahe silma vahele, kuna lõpliku diagnoosi said ju kohtumeditsiini arstid teha alles mitme kuu pärast, suisa 2015 aasta alguses alles.

Dementsus iseenesest on julm seisund, milles me keegi ei tahaks kunagi olla, kuid see Lewy Body on dementsuse veel eraldi ja julmem versioon, mis ründab kiiremini ja tekitab rohkem hirmu ja segadust. Kui siis keegi nii briljantne nagu oli Robin Williams sellisesse seisundisse satub, siis on ilmselt tema hirm veelgi suurem. Tema kolleegid ja naabrid räägivad nende mälestusi Robinist, milline ta oli ja milliseks ta muutus enne lõppu, kuna nad hakkasid märkama, et kõik pole ikka päris nii, nagu peaks.

Huvitav lugu ja tutvustab seda dementsuse erivormi päris hästi, mitte et seda seepärast paremini märgata või äratunda oleks, kuid äkki jälgime endid ümbritsevaid pärast seda natuke tähelepanelikumalt ja sirutame neile abikäe varem.

Hea lugu. 

No comments:

Post a Comment