kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 2, 2019

Disco


Film: Disco (2019)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: Kui võistlustantija ei ole oma sooritustes ena m kõrgeimal tasemel hakkab tema perekond kahtlema tema usus, ning saadavad teda proovima äärmuslikumaid jumalani jõudmise viise.
Drama

See oli üks väga, väga, väga imelik film.

Peategelane on noor neiu, kes tegeleb võistlustantsuga, sporttantsuga. Vägagi edukas tüdruk, kes teeb trenni pidealt ja oksendab välja kõik toidu mida ta sööb, sest sportlased peavad hoidma vormi.

Tema pere on tõsiusklikud, kes kuuluvad „Vabaduse“ kogukonda, kus kirikus jutluse asemel on jumalateemaliste pop laulude kontserdid ja teleevangelistide stiilis jutlused. Lisaks sellele loetakse nende juures kodus ainult piiblit, telekast vaadatakse ainult telejutlustajaid ja muusika asemel kuulab Mirjam vaid jumalateemalisi podkaste ja vaatab teisi teleevangeliste.

Sellised äärmuslikud usklikud.

Kui Mirjami sportlikud saavutused siiski ei parane, läheb ta laagrisse ühe teise äärmusliku rühmitusega, kes puhastavad oma jüngreid neid uputades ja neile jõuga liiva/mulda söötes. Mis te arvate kuidas enesepiitsutusele ja –tapule kalduv tütarlaps sellisele kohtlemisele reageerib?

Üks väga, väga, väga, väga imelik film. Kogu filmi jooksul püüdsin ma meenutada kõiki neid erinevaid usundeid mida ma oma maailmausundite loengus olen kuulnud ja millest ma olen lugenud, et mõista, kust sellised usulahknevused võiks pärit olla, kuid mitte miski ei haakunud, võib-olla tuleb sellest juttu homme toimuvas viimases loengus, kuid selline piibli tõlgendus ja äärmusesse minek on hirmutav.

Huvitav ja õõvastav teema, kuid väga raske vaadata.

No comments:

Post a Comment