kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 2, 2019

Ajanihked


Film: Synchronic (2019)
Hinne: C+
Lühikokkuvõte: Kaks New Orealnsi parameedikud satuvad mitmele õõvastavale surmajuhtumile, mis on kuidagimoodi seotud tablettidega, mis tekitavad imelikke, mõistusevastaseid efekte.
Horror, Sch-Fi

Noh horrorist on asi üsnagi kauge. Õõvastav, kuid mitte hirmutav.

Ühesõnaga, kaks läbipõlemise äärel parameedikut, kutstakse juhtumile kus mees on mõõgaga läbi torgatud. Tema kõrval leiab üks neist ka poolenisti sulanud mündi ja haava tekitanud relva otsides leiavad nad ukse tagant seinast vägagi imeliku kujuga mõõga, mis küll ei tekitanud vigastust, kuid mis ei kuulu kohe kindlasti käesolevasse sajandisse ega ka möödunusse.

Kui nad kutsutakse järgmisele juhtumile, kus hotelli toas, kolmandal korrusel lebab voodis naine, kelle on jalal maohammustuste jälg, ning liftishahtis leiavad nad sinna kukkunud mehe, siis läheb asi juba imelikuks. Mõlemilt kohalt on leitud pakend Synchronicu nimelise tableti pakend.

Eriti kriitiliseks läheb asi siis, kui nad saabuvad väljakutsele ja selgub et üks noortest, kes seal peol olid oli ühe parameediku tütar ja tema kadumise koha juurest leitakse ka see pakend.

Vahepeal on teine parameedik teada saanud, et tal on ajus kasvaja ja palju pole enam elada jäänud.

Tahtes oma paarilist aidata otsib ta üles tablettide müüja, ühtlasi komistab ka tablettide looja otsa ja saab teada tablettide töö põhimõtte ja ootamatu kõrvalmõju, miks on nende tootmine lõpetatud. Ja seega, olles kokku ostnud kõik tabletid mis ta leidis, hakkab ta neid enda peal katsetama.

Selline see lugu siis oligi – natuke õõvastav, natuke põnev, natuke longav, natuke ajas edasi/tagasi hüppav. Näitlejad, vähemalt peaosalised on ju vaatajaid tõmbavad – Jamie Doran ja Anthony Mackie, teised on põhimõtteliselt külateatri tasemel, aga küll nad arenevad.

Vaadatav, kuid ei midagi millepärast koju kirjutada.

No comments:

Post a Comment