kaader filmist

kaader filmist

Monday, May 15, 2017

Rules Don't Apply

Film: Rules Don’t Apply (2016)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Noor lootustandev näitlejanna (Lily Collins) ning tema edasipüüdlik noor autojuht (Alden Ehrenreich) püüavad lootusrikkalt toime tulla ekstsentrikust miljardäri Howard Hughesi (Warraen Beatty) tujudega, kuna nad töötavad tema heaks. On aasta 1958 ja Hollywood. Väikelinna iluduskuninganna, laulukirjutaja ja andunud baptist Marla Mabery tuleb Los Angelesse vastavalt Howard Hugesiga sõlmitud lepingule. Lennujaamas võtab teda ja tema ema (Annette Bening) vastu temale määratud autojuht Frank Forbes, kes on kihlatud oma seitsmenda klassi kallimaga ning ta on ka sügavalt usklik. Nende kohene vastastikune sümpaatia ei pane ohtu mitte ainult nende kristlike veendumusi vaid ka rikub Hugesi kõige tähtsamat reeglit: ükski alluv ei tohi astuda mingisugusessegi suhtesse lepingulise näitlejannaga. Huges suhtleb mõlemi noorega väga eriliselt ning vägagi ootamatult, ning sedasi tõmmatakse nad üha sügavamale selle ekstsentrilise mehe maailma, kus muudetakse nende veendumusi ning lõpuks ka nende elu.
Romance, Comedy, Drama

See on siis veel üks film, mis oli esialgu ka meie kinode kavas, kuid siis kadus. Mõistan täiesti miks, kuid taas kord, oleks siiski tahtnud seda ka suurel ekraanil näha.

Lugu on siis järgmine – Howard Huges, see geniaalne hull, kes ehitas ka kollektsioneeris lennukeid ja lisaks sellele oli tal palju palju erilisi veidrusi (pikemalt sellest saaks teada filmist Aviaator). Ta kogus ka kenasid näitlejannasid, lubades neile osasid oma uutes filmides, tõi ta nad Los Angelesse, pani nad elama eraldi majadesse, määras igaühele oma autojuhi, korraldas neile tantsu ja näitlemise tunde ning lasi teha ka kaameraproove. Vähesed Hugesi alluvatest kohtusid temaga tegelikult ka isiklikult, kuigi kogu tema alluvkond oli pidevalt valmis temaga kohtuma, tema iga soovi täitma ….

Marla Mabery on üks nendest noortest näitlejannadest, keda ta kogus. Marla tuli linna koos emaga. Marlale määratud autojuht Frank on ka alles värskelt Hugesi juures alustanud ja tal on väga suured plaanid seoses oma tulevikuga, kuna ta loodab saada Hugesi oma kinnisvaraarenduse plaanide taha.

Marla käib igapäevaselt oma tundides, saab iganädalaselt oma palka ja Frank sõidutab teda iga pühapäev kirikusse ja kumbki neist pole ikka veel Hugesiga kohtunud. Kuid siis, pärast seda kui Marla ema on loobunud ootamast tütre filmitähe karjääri algust ja ära koju läinud, kutsub Huges Marla õhtusöögile. Kuid see poleks Huges, kui kõik oleks tavaline. Kui Marla on restorani jõudnud, viiakse ta tagakäike kaudu poolpimedasse hotellituppa, kus tema ette tuuakse väike kokkupandud lauake millele pannakse fooliumiga laetud komplekteine.

Samal õhtul kohtub ka Frank Hugesiga, kes viib esmalt Franki autoga sõitma (kuigi Frank peaks ta autojuht olema) ja siis söövad nad Herkulese (Hugesi suurim lennuk) ees burgereid.

Frank tõmmatakse Hugesi hullumeelsete kapriiside maailma ja Marla käib endiselt tantsu ja näitlemisetundides. Frank ja Marla käivad ka vahel harva väljas söömas ja räägivad üksteisele oma eludest, oma unistustest. Frank tunnistab Marlale, et ta on oma seitsmenda klassi kallimaga teinud seda vanainimeste asja, seega on nad sama hästi kui abielus, kuigi nad pole ametlikult paari pandud. Seega on Marla ahastuses, kuna ta on armunud abielumehesse.

Kui nad siis ühel õhtul annavad järgi oma ihadele, on juhuslikult ka just see see õhtu, kui Huges kutsub Marla uuesti enda juurde (või noh tegelikult oli ta tellinud selle MM nimega naise, kuid ei täpsustanud, et selle, kes pole tema palgal :)). Marla, kes muidu kunagi alkoholi ei tarbi, on nüüd pärast Frankiga suudlemist nii endast väljas, et kuni ta ootab et Huges oma assistendiga segaduse selgeks räägib, joob ta üksi ära terve pudeli šampust, siis ta laulab Hugesile ühe oma lauludest, mille ta kirjutas Frankile ning mille nimeks on Rules Don’t Apply ja siis…

Hommikul ootab Marlat kodus ta oma isiklik auto ja seega ei vaja ta enam Franki teeneid ning pealegi on tal ju sõrmes teise mehe sõrmus.

Marla ei kohtu Hugesiga enam aastaid, kuid Frank on pidanud koos Hugesiga mööda maailma rännates korduvalt oma lennuhirmust üle saama, kuigi need hetked kui Huges ise lennukit juhib süveneb ta lennuhirm veelgi.

Samal päeval, kui maailm ootab Hugesilt vastust väitele, et tema biograafia on kirjutanud inimene kes teda hästi tunneb, saabub Marla Alcapulcole, kus ta kohtub taas üle pika aja nii Franki kui Hugesiga, ning tutvustab neile oma poega.

See oli üks andekas ja meelelahutuslik filmike Howard Hugesi salapärase ja segase elu teemal, ning nagu ta ise on kunagi öelnud, kui fakt on huvitav, siis pole seda vaja kontrollida :). Ning kõigele lisaks on see film täis väga kuulsaid ja natuke vähem kuulsaid filminäitlejaid.

No comments:

Post a Comment