kaader filmist

kaader filmist

Friday, May 12, 2017

Kuningas Arthur: Mõõga legend

Film: King Arthur: Legend of the Sword (2017) 
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Tunnustatud filmitegija Guy Ritchie rõõmustab vaatajaid oma dünaamilise stiiliga eepilises fantaasiapõnevikus „Kuningas Arthur: Mõõga legend“, mille nimirollis astub üles Charlie Hunnam.

Kui lapseeas Arthuri isa mõrvatakse, haarab võimu Arthuri onu Vortigern (Jude Law). Oma sünniõigusest ilma jäetud Arthuril (Charley Hunnam) pole aimugi, kes ta tegelikult on, ja ta peab üles kasvama äärelinna tänavate rasketes tingimustes. Aga kui ta mõõga kivist välja tõmbab, keerab see ta elu pea peale, ja ta peab tunnustama oma tõelist pärandit, meeldigu see talle või mitte.

Lisaks peaosades mängivatele Charley Hunnamile ja Law’le  astuvad filmis üles Astrid Bergès-Frisbey Mage’i rollis, Oscarile kandideerinud Djimon Hounsou Bedivere’i rollis, Aidan Gillen Goosefat Billi rollis ja Eric Bana Arturi isa, kuningas Uther Pendragoni rollis. 
Fantasy, Action 

Kaks nädalat tagasi kui mul õnnestus vaadata seda filmi eel, eel, eel, eel esilinastusel, siis ei tohtinud ma teile veel rääkida sellest, mis ma filmist mõtlesin, seepärast tegingi vaid selle ülilühikese sissekande, kuid nüüd kui film on ametlikult linastunud, võin ma oma emotsioonid valla lasta.

Esimene vaatamine oli 2D ja ausalt, pärast seda kui olen ka 3D ära vaadanud, siis mina eelistan 2D versiooni. 3D on ka hea, kuid see ei anna midagi nii palju juurde, et 2D vaadates midagi kaotsi võiks minna.

Aga filmi sisu – võtke Black Dagger Brotherhood ja Wrathi lugu, Robin Hoodi lugu, Sõrmuste isanda triloogia ja Troonide mängu lood, segage nad kõik hästi läbi ja siis saategi selle võimsa, põneva ja kaasakiskuva loo Arthurist, kes kaotab oma vanemad väga noorelt ja usub et ta on lõbutüdruku poeg, sündinud Londoniumi bordellis, kus temast sai tasapisi jooksupoiss, siis väljaviskaja ja lõpuks bordelli pidaja ja kohalik „korrapidaja“.

Kuid mida võimsamaks ta onu Vortigern saab seda rohkem on vaja Britannial kangelast, kes hakkaks onu mustale maagiale vastu. Aga see kangelane ei ole ju loomulikult Arthur, tagasihoidlik poiss, kes tahab vaid oma lähikondlaseid õnnelike ja kaitstutena näha. Kuid temalt ei küsi keegi, saatus viib ta mõõga juurde, ta tõmbab mõõga kivist ja … 

Vortigerni julmus ja Arthuri ootamatute kaitsjate leidlikus ja Richilik dialoog ja suurepärased kaadrid … see kõik moodustab suurepärase elamuse, mille teevad eriti värvikaks filmi kaasatud näitlejad, kellega paljudega on Charley juba varem koos näidelnud, olgu nad siis olnud armastajad, vennad või relvavennad (niivõrd kuivõrd).

Kuratlikult suurepärane film igatahes. Ma usun, et Bechami filmist leidmisega teil raskusi ei ole, aga kas te leiate ka Guy Richie! ;)

No comments:

Post a Comment