kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 22, 2015

Woman in Gold

Film: Woman in Gold (2015)
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Maria Altman otsib võimalust, kuidas ta saaks tagasi oma tädi portree, mille omastasid natsid II Maailmasõja aegu. Ta ei teinud seda vaid selleks, et saada tagasi seda, mis kuulus seaduslikult talle, vaid ka selleks, et leida õiglust pärast kõiki neid surmasid, hävitust ning tohutut kunstiröövi, mida natsid sõja ajal läbi viisid.
Drama

See on päriselu põhjal vändatud linalugu. Naine kullas on kuulus Gustav Klimti maal.

Maria Altman (Helen Mirren) oli endine austerlanna, kes elas Los Angeleses, kellel oli väike riiete kauplus. Kui tema õde suri, leidis ta õe asjade hulgast mõningad kirjad, mis tunnistavad, et seesama maal peaks ta onu testamendi järgi talle kuuluma, kuid maal on Viinis muuseumis ja seda peetakse Austria kunsti pärliks. Maria on huvitatud, kas tal on mingit väikestki võimalust seda maali endale saada ja seega palub ta juriidilist abi oma tuttava pojalt, Randol Schoenbergilt (Ryan Reynolds).

Esialgu ei tundu mingit lootust olevat, kuna Adele on oma viimase soovina jätnud maali muuseumile. Kuid täpsemalt uurima hakates selgub, et selle sooviga kaasnes tingimus, mida ei ole täidetud.

Aastatepikkuseks veninud kohtuvaidlus Maira ja Austria riigi vahel on Randolile tõeliseks katsumuseks, kuna ta kaotab oma töö, ta pere suureneb, kuid kui ta selle teema juba kord enda südameasjaks võttis, siis ei saa ta seda enam pooleli jätta, sest ta usub, et neil on õigus. Samas meenutab see kõik Mariale seda, kuidas ta Austriast pidi põgenema peagi pärast oma pulmi, jättes vanemad maha, sest ta isa oli haige ja neid hoiti koduarestis. Austrias aitab neid noor Hubertus Czernin (Daniel Brühl), kes püüab heastada oma isa patte.

See oli hea film, kuid samas ka nii raske film. See teema, et keegi, kes on sõjakeerises kodust lahkunud, hakkab järsku tagasi nõudma asju, mille ta maha pidi jätma ... see oli nii sarnane sellele, kuidas Eestist põgenenud oma majade ja maade järgi tulid kui Eesti taas vabaks sai.

Sellesse filmi on kaasatud palju häid näitlejaid. Hea film, raske teema.

No comments:

Post a Comment