kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 29, 2015

Closer to the Moon



Film: Closer to the Moon (2014)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Bukarest aasta 1959. Kogu maad on raputanud tähelepanuväärne pangarööv. Sõjajärgses kommunistlikus Rumeenias on selline asi uskumatu solvang kõvakäelisele valitsusele. Neli meest ja üks naine arreteeritakse, nende üle peetakse kohut ning neile mõistetakse surmanuhtlus ning sellel ajal, kui nad ootavad oma surmanuhtluse täideviimist … tuleb neil esineda propagandad filmis nende kuritöö kohta. Kõik need viis peategelast olid kunagi Teise Maailmasõja ajal vastupanuliikumise kangelased ning nad olid ka Rumeenia ühiskonnas kõrgetel kohtadel. Nad teadsid väga hästi millega nad riskivad, kui nad vahele peaksid jääma.
Comedy, Drama

Vaikne hommik. Inimesed istuvad kohvikus. Ühtäkki sõidab pangamaja ette kriiksudes takso, välja hüppab üks tegelane ja paneb kohviku ette sildi – Tähelepanu Filmivõtted. Kõik kogunevad uksele vaatama, mis toimub. Väljakule sõidab panga sularaha auto, teised taksos olnud tulevad ka välja ning suunavad relvad pangaauto juhtidele karjudes „Autost välja, filmivõtted, mitte keegi ei saa viga. Avage tagauks, kõik on korras, olge kõik rahulikud, filmivõtted …“ panga nuka juurde sõidab veel üks auto, mille taha visatakse rahakotid pangaautost. Siis veel üks pikk automaadi valang, kõik istuvad tagasi autodesse ja sõidavad minema. Pealtvaatajad plaksutavad ja lähevad laiali. Kohviku koristajapoiss (Harry Lloyd) haarab kaasa kohviku ette pandud sildi ja unistab töötamisest filmimaailmas. Järgmine päev läheb ta kohaliku filmistuudio juurde jõlkuma ja juhuse läbi saab temast lavastaja (Allan Corduner) abiline, aja möödudes kaameramees ja …
 
Aasta hiljem saadetakse ta filmima kohtuprotsessi. See protsess on nende viie üle, kes pangaröövi filmi tegid ja nad kõik saadetakse mahalaskmisele (Vera Farmiga, Mark Strong, Joel Armstrong, Martin Hancock ja Christian McKay).

Kuid enne seda vändatakse siis propagandafilm sellest kui halb on lääne mõju kommunistlikule ühiskonnale, sest vaid lääne mõjudel võib toimuda selline asi nagu pangarööv. Kuna filmi lavastaja on enamuse ajast purjus, siis saab filmi tõeliseks lavastajaks üks röövlitest.

Kogu see protsess on suureks lõbuks röövlitele endile ja teistele filmiga seotud inimestele. Ainuke kes ei naudi seda protsessi on filmimist jälgiv kõrge politsei ametnik (Anton Lesser), kes tahab kohe väga teada, miks nad röövi korraldasid ja kus on röövlite kuues liige (kahe röövli ühine poeg), kes mängult kogu nende ettevõtmist filminud oli.

Film saab lõpuks valmis, vargad saavad neil määratu, või siis peaaegu kõik saavad neile määratu ja kaameramees ….

See oli huvitav ja naljakas lugu, heade näitlejatega.

No comments:

Post a Comment