kaader filmist

kaader filmist

Monday, February 16, 2015

The Last Five Years


Film: The Last Five Years (2014)
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Viimsed Viis Aastat on Tony auhindadega pärjatud Jason Robert Browni muusikali põhjal tehtud roim, milles lahatakse armastuslugu ja abielu viie aasta jooksul. Jamie Wellerstein (Jeremy Jordan) on noor ja andekas juudi kirjanik, kes armub Cathy Hiattisse (Anna Kendrick), andekasse kuid mitte edukasse näitlejannasse. Kogu lugu on räägitud peaaegu vaid laulukeeles, kasutades vahelduvat ajaliini – kõik Cathy laulud algavad nende abielu lõpust ning liiguvad alguse poole, samas kui Jamie laulud liiguvad nende armastusloo algusest lõppu. Nad kohtuvad hetkel kui Jamie abieluettepaneku teeb.
Romance, Drama, Musical

Lühikese aja jooksul juba teine film kus Anna laulab. Ta on andekas laulja ja tantsija, ja ma usun et tal oleks Broadway muusikalides lööki. Samas kui Jeremy on kaasa teinud telesarjas, kus ta mängib algavat Broadway autorit ja artisti, nimelt sarja Smash teises hooajas. Kuid see selleks.
 
Et siis käesolev muusikal ViimasedViis Aastat, tuli esmakordselt lavale aastal 2001 Chicagos ja on jõudnud ka Stockholmi lavalaudadele.

Kui ma oleks enne teadnud, et Jamie ja Cathy laulud liiguvad vastastikuses suundades, siis ma oleks ilmselt filmist paremini aru saanud, sest ilma selle infota, oli üsna raske jälgida, mis toimub, sest lugu hüppab ühest hetkest teise.

Kuid põhimõtteliselt ongi lugu siis sellest, kuidas kaks noort inimest kohtuvad, armuvad, kokku kolivad, koos elavad, abielluvad, lahku triivivad ja lahku lähevad. Üks neist on kirjanik, teine näitlejanna/fotograaf/õmblejanna. Poisi kirjutamist saadab edu, kuid neiu ei suuda kuidagi paremat tööd leida kui suveteatri etendused kolkakülas vanuritele. Esialgu on nad koos õnnelikud ja poiss õhutab üha tüdrukut katsetama uusi asju, uutes kohtades prooviesinemisele minema, kuid õnn saadab neist siiski vaid ühte. Ning siis tuleb abielu, kuid abielu muudab ju asju. Ühtäkki näeb poiss enda ümber nii palju ilusaid naisi, kuid ta on ju abielus, kuid ahvatlusi on nii palju. Tüdruk mõistab üha enam, et tema näitlejakarjäär ei võta kunagi tuult tiibadesse ning ta jääbki igavesti kuulsa kirjaniku abikaasast, kellelt küsitakse kuidas nad kohtusid ja kuidas on tema kõrval elada, kuid see pole elu mida ta elada tahab.

Ja nii siis ongi, et üks annab järele oma ahvatlustele ja teine püüab end eemaldada teise elust et leida oma elu.

Ilusad laulud, kuid tõsiselt masendav lugu.


No comments:

Post a Comment