kaader filmist

kaader filmist

Monday, February 2, 2015

Metsik


Film: Wild (2014)
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Pärast aastatepikkust enesehävitust läbi pöörase käitumise ja heroiinisõltuvuse, mis ajas karile ta abielu, otsustab Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) teha midagi pealtnäha täiesti arulagedat. Tagant tõukamas mälestused lahkunud emast (Laura Dern), võtab ilma igasuguse ettevalmistuseta naine ihuüksi ette umbes 1600 kilomeetri pikkuse jalgsimatka, et endas selgusele jõuda. Film jälgib sel teekonnal teda ees ootavaid katsumusi ja rõõme, kui sihikindel naine pressib edasi mööda rada, mis ajab teda vaheldumisi hulluks, karastab ning viimaks ka ravitseb.
Drama, Romantica, Biography

Küll ameeriklastele ikka meeldib minna üksinda loodusjõude trotsides jalgsimatkale läbi selle imeliku ja palju erinevaid kliimavöötmeid pakkuva maa. Filmi alguses meenus mulle üks teine üsna sarnane lugu, mis on ka mõningad aastad tagasi filmiks tehtud – Into the Wild – kuid tolle raamatu kangelane ei elanud ise piisavalt kaua et ise oma lugu kirjutada.

See lugu siis on ühest võimalusest kuidas mustas masendusest ja elu allakäigu spiraalist välja tulla, taas end leida ning rahuldavat elu elama hakata. Kas just kõik, kes on sama rakses seisus peaksid sama tegema, mida tegi Cheryl, eks ole teisigi võimalusi oma mõtted jälle õigeks keerata, kuid jah, see oli üks ekstreemseim võimalus end pahedest eemale saada ning endas jõudu leida edasi elada.


Hea film ja Witherspoon teeb hea rolli. Ja Cheryl Strayedi oma tütar mängib ka filmis. 

Tasub vaadata.

No comments:

Post a Comment