kaader filmist

kaader filmist

Monday, February 17, 2014

Afternoon Delight

Film: Afternoon Delight (2013)
Vaatamise põhjus: see oli üks Tarantino eelmise aasta lemmik filmidest
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Rachel on arukas ning meeldiv täiskohaga ema. Masendatud algkooli aktiivsete emade oksjonitest,  kiretust seksielust ning liiva jooksnud karjäärist, otsustab Rachel külastada koos oma abikaasaga seksielu elavdamiseks stripiklubi, kus ta kohtub McKennaga, verinoore strippariga kelle ta kutsub enda juurde elama lapsehoidjana.
Drama, Comedy

Ma poleks sellest filmist ilmselt midagi kuulnud, kui see poleks onud Quentin Tarantino eelmise aasta TOP 10filmide seas – nr 1 koguni.

Aga filmil polnudki ju eriti viga. Selline tiba imelik, tiba hüplik, tiba improviseeritud film. Hästi tehtud, head näitlejad (Kathryn Hahn (Meie oleme Millerid), Juno Temple (Little Birds), Josh Radnor (Liberal Arts, Kuidas ma teie emaga kohtusin), Jane Lynch (Glee)).

Iseenesest ju selline tüüpiline Ameerikalik lugu, kus heal järjel kuid masenduses olev naine korjab tänavalt üles „probleemides vaevleva“ strippari, kes osutub täiekohaliseks seksitöötajaks, ning pakub talle kohta oma poja lapsehoidjana. Rachel ei käi ka ise tööl, seega on tal palju aega paljude asjade pärast muretseda ja ülemuretseda. Kuna aga ta abikaasa Jeff on tööinimene, kellel loomulikult tööpäevad kestavad varavalgest hilisõhtuni, siis selle all kannatab nende voodielu ja Rachel tunnistab oma psühholoogile (Jane Lynch) et tegelikult ei tahagi ta õhtul midagi voodis teha, tema jaoks olekski ideaalne aeg pärastlõuna.

Alguses läheb kõik ladusalt – laps hoitud, pereinimesed leiavad oma lõunase vahelduse – kuid see pole selline film. Kuna Rachle on tihti ise lapsega kodus ja McKennal endisel vaba aega, siis ta jätkab ka oma tööga ja ükskord läheb temaga ka Rachel kaasa. See on talle silmiavav kogemus – nii heas kui halvas mõttes. Ja kui üks algklassi lapsevanematest palub McKennal nende tütardel õhtul silma peal hoida, siis palub Rachel, et Jeff ütles McKennale, et tegelikult pole ikka vaja, et ta lapsehoidja teiste naiste lastele oleks. Kuid samal õhtul kui naised on majast ära on majas meeste pokkeriõhtu ja McKenna jääb nendega üksi.

Seega ei lõppe film õnnelikult sellega, kuidas strippar leiab uue elu ja Racheli perekond õnneliku tuleviku.

Hästi tehtud film!

No comments:

Post a Comment