kaader filmist

kaader filmist

Friday, February 15, 2013

Ilusad Olendid

Film: Beautiful Creatures (2013)
Vaatamise põhjus: raamat sai loetud,
Hinne fimile: D- (EVL)
Hinne raamatule: B
Filmi lühikokkuvõte: 17-aastane Ethan Wate (Alden Ehrenreich) on juba mitu kuud näinud üht ja sama unenägu, kus kodusõja lahinguväljal ootab teda keegi salapärane tütarlaps. Ethan soovib meeleheitlikult tüdrukuga kokku saada, kuid teda ähvardab seletamatu oht. Tugev välgulöök tapab Ethani iga kord enne, kui ta neiuni jõuab.

Ometi eelistab Ethan kummalise unenäo ohtusid reaalsele elule Lõuna-Carolinas Gatlinis. See on väike konservatiivne linnake, mis pole jõudnud 21. sajandiga sammu pidada - seal ei muutu ega toimu kunagi midagi. Pärast ema ootamatut surma on Ethan jäänud endassetõmbunud isaga kahekesi. Ta januneb elu järele, mida saab ammutada üksnes raamatutest.

Ethani maine elu võtab teise pöörde, kui linna saabub gootiliku mõisa erakliku omaniku Macon Ravenwoodi (Jeremy Irons) kaunis ning mõistatuslik sugulane Lena Duchannes (Alice Englert). Ethan on otsekohe Lenast võlutud, kuigi paistab, et neidu saadab kõikjal häving - Lenal on lummajavõimed, mida ta ei suuda kontrollida. 

Linnarahvas eesotsas konservatiivse proua Lincolniga (Emma Thompson) soovib tüdrukust lahti saada. Gatlini kõiketeadev raamatukoguhoidja Amma (Viola Davis) aga kardab, et minevik võib korduda. Põhjuseks perekonnasaladused ja needus, mis Lenat 16. sünnipäeva lähenedes ähvardab. See on päev, mil temast saab kas must või valge lummaja.


Võib-olla on Lena saatuse juba otsustanud needus, mis mässib teda Ethaniga loitsude ja ohtude võrku, kust nad ei pruugi aga pääseda.

Oh jah, ma lugesin ju raamatut ja raamat oli täitsa loetav – huvitav, kerge lugeda. Ja seekordne adaptsioon oli taas kord selline, kus raamatust oli filmi jõudnud vaid natuke rohkem kui raamatu pealkiri ja tegelaste nimed. Ma ei kujuta ette, kuidas raamatu autor sellise kirvetööga nõus oli. Ma ei hakka ettegi lugema, mis mind häiris, enne läheks issandapäike looja. Kahjuks oli ka näitlejate valik nõrk – enamus neist ei mänginud oma osa välja.
 
Loomulikult on Jeremy Ironsit ja Emma Thompsonit hea vaadata. Kui te ei mäleta, kus te varem Emmy Rossumit näinud olete, siis selleks on film Ooperi Fantoom.

Aga see on ikka nii jabur, kui pideva vihmasadu raamatus on asendatud Iahhiliku pilvega Ethani pea kohal.

Totaalne pettumus. See lisa hinde taga (EVL – ei vaadanud lõpuni) tähendab seda, et mul jäi vaatamata filmi paar viimast minutit, kuna teises saalis oli juba algamas selle õhtu teine film. Kuid ma ei kahetse seda, et lõpuni ei näinud, pigem kahetsen, et üldse vaatama läksin.

1 comment:

  1. "Aga see on ikka nii jabur, kui pideva vihmasadu raamatus on asendatud Iahhiliku pilvega Ethani pea kohal." - Usun, et peaks olema pidev vihmasadu.

    Samuti kui on soovi lugeda rohkem selle filmi kohta, siis oled alati teretulnud:


    http://filmi-maailm.blogspot.com/2013/02/beautiful-creatures-2013-volutud.html

    ReplyDelete