kaader filmist

kaader filmist

Monday, February 11, 2013

Armastuse õppetunnid

Film: Sessions (2012)
Vaatamise põhjus: Väga huvitav sisu,
Hinne: B+++
Filmi lühikokkuvõte: Mark O’Brien (Oscari nominent John Hawkes) on mees, kelle elu muutus kardinaalselt, kui oli 6-aastane. Nimelt haigestus ta lastehalvatusse ning arstid ei andnud talle elulootust rohkemaks kui 18 kuuks. Läks aga teisiti - kõikide väljakutsete ja takistuste kiuste Mark ennustatud ajahetke saabuded ei surnud, vaid jätkas selle asemel erinevate väljakutsete ületamist. Nii sai temast vastu igasuguseid ootusi ja väljavaateid ülikooliharidusega ajakirjanik ning luuletaja, kuigi pidi suurema osa ööpäevast veetma kaelast saati suures metalses masinas, mis aitas tema haigusest räsitud kopsudel hingata...
Kui Mark oli saanud 38-aastaseks, otsustas ta võtta ette veel ühe pealtnäha ületamatu takistuse. Nimelt soovis ta vabaneda oma süütusest ning tunda kasvõi kordki elus naisterahva intiimset lähedust. Kuidas seda aga teha, kui oled liikumisvõimetu ja sind toimetatakse kohast kohta kanderaamil? Kas üliarenenud huumorimeelest aitab või jääb sellest siiski pisut väheks...?

Nii astuvadki paljuski asjaolude sunnil Marki ellu kaks teineteisest kardinaalselt erinevat inimest - kirikuõpetajast isa Brendan (Oscari nominent William H. Macy), kellele sügavalt usklik Mark oma muret esialgu kurtma läheb ning seksisurrogaat Cheryl Cohen-Greene (Oscari võitja Helen Hunt), kes otsustab aidata Markil oma ammune unistus täide viia...

Ma kuulsin selle filmi kohta esimest korda ikka juba paar aastat tagasi, kui seda filmi alles tegema hakati ja siis oli selle ümber ikka peris ilus vaht üles pekstud just selle seksterapeudi pärast. Ma arvasin, et see film ei jõua kunagi meie kinodesse. Ja siis oli üks moment eelmine aasta treiler suurel ekraanil :). PÖFFi ajal jätsin ma ta vaatamata, kuna teada ju oli, et ta tuleb lõpuks nagunii kinno.

Ja nüüd on ta siis ka vaadatud. Selline tore kiiksuga positiivne armastusfilm. Taaskordne meeldetuletus, et kõigi meie jaoks peaks olema kuskil keegi, vahet ei ole, kas tegu on Victoria’s Secrety pesumodelliga või siis lastehalvatust põdenud luuletajaga. Sky+ võrdles seda filmi täna hommikul 1+1’ga ja ma olen nõus. Taas kord üks armas positiivne film.

No comments:

Post a Comment