kaader filmist

kaader filmist

Saturday, December 31, 2022

Emily

Film: Emily (2022) Hinne: C+ Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt12374656/   

Lugu ühe tuntuima kirjaniku muutvast ja meeliülendavast teekonnast neiust naiseni ja mässajani, kes lahkus meie seast liiga vara, vaid kolmekümneselt.

Romance, Drama


“Emily” on Bronte õdede lugu. See on filmitegija nägemus keskmise õe elust, mis andis talle inspiratsiooni “Vihurimäe” kirjutamiseks. Kui ootate päris biograafiat, siis seda te siit ei leia.

Selle loo Emily (Emma Mackey) on erak, uitaja, “imelik”, unistaja. Charlotte (Alexandra Dowling) on korralik koolipreili ja Anne (Amelia Gething) alles otsib ennast. Branwell (Fionn Withehead), oh Branwell.

Kõik saab alguse siis kui nende isa kirikusse tuleb uus pastor, William (Oliver Jackson-Cohen), Branwell, saab sisse teatrikooli ka Charlotte asub oma koolis õpetaja kohale.

Uus meeshing külas ja majas tekitab tüdrukutes ja nende sõbrannades elevust, vaid Emily hoiab neist eemale. Ühel õhtul mängivad noored mängu maskiga, mille keegi on nende vanematele pulmadeks kinkinud - kes maski pähe paneb, peab kehastuma kellekski teiseks ja teised peavad ära arvama kelleks. Tavaliselt on see maskitagune keegi ajalooline isik ja äraarvamine toob palju nalja ja rõõmu, kuid Emily ei taha mängida, kui teda siiski lõpuks sunnitakse on kohale ilmunu keegi, keda keegi poleks oodanud ja selle tulemuseks on peaagu hüsteeria. See õhtu muudab palju.

Kui õed on ära kooli läinud jääb Emily koduõppele ning pastor William hakkab talle Prantsuse keelt õpetama. Branwell on ka kodus ja temal on kaasas asjad, mis teevad õvede ühised öised nõmmede uitamised peaaegu ohtlikuks. William püüab neid mõlemaid päästa selle kurja küüsist. Ta suudab küll Emily ära tõmmata Branwelli saatvate saatanate küüsist, kuid samas saab ta ise Emilyga liiga lähedaseks, ning kui ta loeb veel ka Emily luuletusi …

Emily läheb koos Charlottiga Brüsselisse, kuid peagi on nad tagasi ja kodus ootav tragöödia viib Emily kirjutauslaua taha.


Suurepärased näitlejad, hea fantaasiaga kokku pandud lugu, mis tekitab tõesti Vihurimäe tunde, seega kehtib selle filmi kohta sama, mis raamatugi kohta, et kui raamat teile meeldis, siis meeldib ka film, kui ei meeldinud … siis nautige lihtsalt noorte andekate näitlejate mängu.

No comments:

Post a Comment