kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 26, 2022

Silent Night

Film: Silent Night (2021) Hinne: B Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt11628854/   

Nell, Simon ja nende pojad valmistuvad vastu võtma sõpru ja sugulasi ilmselt kõige suurepärasemale jõulupeole. Kõik on suurepärane, välja arvatud üks asi: peo lõpuks on nad kõik surnud.

Comedy, Family, Drama


Suurepärane maamaja Inglismaal, ideaalne talveilm, jõululaulud, mis jäävad kummitama ja sugulased ning sõbrad, kes kogunevad sellesse imeilusasse maamajja eemal kõigist, et ühiselt tähistada seda ülehinnatud kommertspüha. Et ikka kõik saaksid seda nautida on telefonid keelatud, täiskasvanutele alkohol soovitatud ja iga laste imelikumgi soov täidetud. Ja nagu sellele ajale omane, klatšitakse eemal olevaid sugulasi ja tuttavaid ja kisutakse üksteisega tüli. 

Suurepärane pühade film, briti kastmes :) 


Aga tegelikult ikka ei ole küll.


Miks on telefonid keelatud? Miks on kogunetud sellesse üksikusse maamajja? Miks on kõik, ka kõige imelikumad soovid täidetud? Miks hoitakse kellal silma peal? 


Tuleb välja, et see pole lihtsalt perekonna pühadefilm, see on ka maailmalõpu lugu :O. Et siis Home for Christmas meets Seeking a Friend for the End of the World.


Kuid see kõik tekitab tonnidega küsimusi - kui inimkonda ähvardab tõesti mingi mürgine gaas, mis tekitab hingamisraskusi ja paneb vere jooksma igast avavusest inimkehal - kuidas saab ainus selle vastu võitlemise vahend enesetapu tablett jõuluööl ja kui see gaasipilv liigub üle maa, kuidas siis teadlased on selle tableti välja töötanud ja talle uhke nime andnud ja lisaks ka kõva reklaami teevad ja miks valitsus seda tabletti vaid ülemise ešeloni esindajatele jagas, kas äkki on see võimalus neist vabaneda, sest tavakodanikud peavad ise selle olukorra kuidagi üle elama, ning kui see mürgine gaas on õhuga edasi kantav, kas poleks kergem olnud neile gaasimakske jagada, mitte neid ära tappa.


Et siis, selline tüüpiline pühadefilm, mis lõpeb kõike muud kui pühalikult. Ja siin on üks väga suur pluss, miks peaks seda filmi vaatama - ta ainult vaadake, kes kõik selles filmis mängivad.

No comments:

Post a Comment