kaader filmist

kaader filmist

Sunday, November 13, 2022

Naise sõna

Film: She Said (2022) Hinne: B Lühikokkuvõte:https://www.imdb.com/title/tt14807308/    

Ajalehe New York Times ajakirjanikud Megan Twohey ja Jodi Kantor olid need, kes tõid lugejateni ühe meie aja kõige olulisema loo - loo mis pani aluse #MeToo liikumisele ja põrmustas aastakümneid kestnud vaikuse Hollywoodis toimuva seksuaalse ahistamise ümber.

Drama,  Pöff


“Naise sõna” on taas kord üks ajakirjandusliku triumfi dramatiseering. Seekord on siis aluseks Harvey Weinsteini aastaid kestnud väärtegude paljastamine, kui Thowey ja Kantor veensid tema ohvreid oma lugu rääkima, ja seda just selle eesmärgiga, et nende tütred ei peaks kunagi sellist kohtlemist taluma võimukate meeste poolt, nagu veel eelmisel sajandil ja ka selle sajandi alguses täiesti iseenesest mõistetavaks peeti. 


Selles pooldokumentaalis lööb kaasa ka Ashley Judd, kelle julge avalik tunnistus toimunud ahistamisest oli see, mille abil said Thowey ja Kantor tõestada, et nad ei peksa niisama segast, vaid avaldavad tõde. Üleüldse, on sellel filmil vägagi arvestatav näitlejate kooslus, ka kõige väiksemates osades on näha suuri nimesid, kuid selle ühe rolli on filmitegijad väga oskuslikult välja mänginud, et keegi ei peaks oma resümeesse panema, et ta on seda inimest kehastanud.


Teistel sellise sisuga filmid on auhindade jagamisel vägagi edukad olnud, saab näha, kuidas neil läheb, sest film on ju hea ja näitlejad on suurepärased.

No comments:

Post a Comment