kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 12, 2015

Mina, Earl ja surmasuus tüdruk



Film: Me and Earl and the Dying Girl (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Tänavuse Sundance'i filmifestivali kahe peamise auhinna - publikupreemia ja žürii peaauhinna - võitja "Mina, Earl ja surmasuus tüdruk" on üheaegselt unikaalne, humoorikas ja ka südamlik lugu, mille keskmes on keskkooli abiturient Greg, kes on suutnud siiamaani edukalt toime tulla miiniväljaga, milleks on igapäevane koolielu oma kõiksugu grupeeringute ja rühmitustega. Tema edu saladus - olla kõigi jaoks täiesti märkamata ning mitte laskuda kellegagi sügavamatesse isiklikesse suhetesse. Isegi oma parimat sõpra Earli, kellega ta on lapsepõlvest peale vändanud oma lemmikfilmide paroodiaid ja kummalisi uusversioone, ei nimeta ta mitte oma sõbraks, vaid hoopiski "kolleegiks", sest nii on lihtsalt... lihtsam.

Gregi säärane kummaline strateegia hakkab aga koost lagunema hetkel, kui tema ema hakkab talle peale käima, et ta veedaks aega Racheliga - Gregi klassiõega, kellel on hiljuti diagnoositud leukeemia. Gregil on aeg aru saada, kui tähtsat rolli võib sõprus inimese elus mängida.
Comedy, Drama, Romance, YA

Et siis taas üks versioon üsnagi populaarsel teemal – teismelised ja vähk.

Seekordne lugu pole pisaraist nõretav armastuslugu, kus surija ei taha süütuna elust lahkuda ja mahajääja kogu edasine elu on rikutud selle hingesoppideni tungiva kogemusega.

See lugu on vägagi humoorikas ja melanhoolne lugu noorest filmitegijast, kes ei taha endale kedagi ligidale lasta, sest kui nad peaks lahkuma, siis ta ei taha, et nad endaga osa temast kaasa võtaks. Ta liigub läbi kardetud keskkooli nagu soe nuga läbi või, kõik teavad teda, keegi ei tunne teda, kellelgi pole tema vastu midagi öelda ja oma koolilõunad veedab ta õpetaja kabinetis vaadates vanu filmiklassikaid.

Kuid siis sunnib ta ema minema naabritüdruku juurde, kes on haigeks jäänud. Ta ei taha seda teha, kuid ema sunnib, seega … kord käidud, aitab küll. Kuid teisel korral, kui ta taas sinna peab minema, jäävad nad rääkima ja see polegi nii hull. Gregil on omapärane võime hetkega luua kõige uskumatumaid lugusid näiteks kasvõi padja seiklustest, seega naudib Rachel temaga koos olemist, sest nii ta unustab selle, mis teda kõige rohkem vaevab. Nad kohtuvad ka koolis ja käivad koos Racheli protseduuridel, kirjutavad koos Gregi ülikooli sisseastumisesseed … üks teine Gregi klassiõde tuleb „suurepärase“ idee peale, et Greg ja Earl peaks Rachelile filmi tegema. Kuid see pole nii kerge, sest teha paroodiat/uusversiooni see on lõbus, kuid teha filmi surevale tüdrukule …

See oli üks andekas, koomiline ja armas lugu, milles löövad kaasa väga head noored ja mitte enam nii noored näitlejad.

No comments:

Post a Comment