kaader filmist

kaader filmist

Monday, September 22, 2014

Calvary

Film: Calvary (2014)
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Pärast seda kui pühaisa on pihi ajal ähvardatud tappa, annab heauskne preester endast parima, et tema ümber üha koomale tõmbuvaid tumedaid jõude peatada.
Drama,

Väike Iiri küla, väike kohalik kirik. Pihile tuleb mees, kes tunnistab et lapsepõlves on kloostrikooli preester teda seksuaalselt ahistanud aastaid. Nüüd on preester surnud, kuid mees põleb siiski ihast kättemaksta. Ta on otstustanud kätte maksta täiesti suvalise preestri tapmisega. Ta annab Isa Jamesile nädala enne kui ta ta maha laseb.

Isa James teab kelle hääl see oli, kuid ta ei taha teda üles anda, kuigi tema ülemkardinal seda tal soovitab teha. Isa James loodab inimeste headusele.

Nagu ikka väikeses külas, teavad kõik kõiki ja kõik topivad oma nina kõigi asjaajamistesse. Sedasi proovib ta ka kohaliku tülitseva ja petva abielupaari elu taas korda seada, rääkides nii mehega, kes on kohalik lihunik, kui ka armukesega, kes on kohalik automehaanik. Ta muretseb ka kohaliku erakliku kirjaniku toidu ja muude vajaduste eest. Siis tuleb talle külla ta tütar, kes on hiljuti oma veene püüdnud nüsida ja on nüüd isa juurde puhkusele tulnud, et enesetapukatse põhjust unustada. Kohalik rikkur püüab kirikule raha pakkuda tulevaste pattude andestuseks. Ja Isa James läheb vanglasse külla sarimõrvarile lootes, et too lõpuks meenutab, kuhu ta oma viimase ohvri mattis. Nädal lendab, kirik süüdatakse põlema, keegi tapab Isa Jamesi koera, ta muretseb endale püstoli, murrab aastaid hoitud karskuse ja seitsmenda päeva hommikul …

Selles filmis on koos fantastiline briti näitlejate kogumik – Isa James on Brendan Gleeson, Lihunik Chris O’Dowd, Isa Jamesi tütar Kelly Reilly, kohalik rikkur Dylan Moran, kohalik kirurg Aidan Gillen, kirjanik M.Emmet Walsh ja sarimõrvar Domhnall Gleeson (seda kohta oli nii lõbus vaadata, kui ei saanud aru kas sõna isa kasutati otseses mõttes või vastavalt käsikirjale :)).

Traagiline kuid suurepärane.

No comments:

Post a Comment