kaader filmist

kaader filmist

Monday, March 17, 2014

Hispanofest: 2+2

Film: Dos mas dos (2012)
Vaatamise põhjus: Midagi vahelduseks Hollywoodi filmide vahele
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Komöödia kahest paarist, kes on kogu elu olnud omavahel parimad sõbrad. Ühel päeval selgub, et üks paar on swingerid ja tahaks seda omapärast harrastust ka oma sõpradega jagada.
Comedy,

2+2 oli üks hea komöödia ja samas ka natuke draama – lõpu poole siis.

Nagu juba lühikokkuvõttes öeldud, on lugu kahest paarist, ühed abielus, teised on kümme aastat niisama koos olnud. Abielupaari elu on rutiin kuhu on ka seks sisse planeeritud ja teisel paaril tundub endiselt mesinädalate faas olevat.

Ühel ühisel õhtusöögil, peale mitmete kokteilide tarbimist avaldab selle vabaabielu paari naine teisele nende saladuse – nad on swingerid. Juba viimased kaks aastat.

See uudis äratab uudishimu ka abielupaari naises, kuid mees on esialgu vägagi vastu ja kõik katsed talle seletada, et pole midagi hullu, jooksevad liiva, kuna mehe paanikahood rikuvad kõik.
 
Aga siis lõpuks ükskord kui nad vaid neljakesi on, saab ka mees oma hirmudest üle ja nad neljakesi hakkavad nautima üksteise seltskonda, kuni …

Swingeritel on oma reeglid, mida nad peavad jälgima, et keegi liiale ei läheks ja haiget ei saaks: paarivahetused toimuvad alati ühe katuse all, kõigi osapoolte juuresolekul ja tunded ei tohi kunagi mängus olla.

Siin tuligi sisse see draama, kuid lõpp oli siiski naljakas ja õnnelik.

Hea komöödia!

Ainuke asi mida ma pean tõdema ka eelmise filmi puhul oli see, et kuna film oli hispaania keelne, siis oli mul vaja arusaamiseks subtiitreid, ning kuna hispaanlased räägivad kiiresti siis liikusid ka subtiitrid kiiresti, mis iseenesest pole ju probleem, kuid kui subtiitrid on ingliskeelsed, siis isegi minusugune, kelle jaoks pole vahet, kas tekst on inglise või eesti keeles, ei jõua lugeda ja jälgida pilti piisavalt kiiresti, et kõike teksti lugeda, seega tuli nii mõnigi kord oletada, millest oli jutt.

No comments:

Post a Comment