kaader filmist

kaader filmist

Thursday, April 5, 2012

Kuninglik armulugu


Film: En Kongelig Affaere (2012)

Filmi vaatamise põhjus: ajaloolised armastusdraamad on alati mu nõrkuseks olnud :)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Noor kuninganna armub salaja oma hullumeelse kuninga ihuarsti ja vallandab nõnda revolutsiooni, mis muudab kuningriiki igaveseks.
Tõsielul põhineva filmi sündmused hargnevad 17. ja 18. sajandi vahetusel, mil Taani ja Norra kuningaks oli skisofreeniale kalduv Christian VI. Haigushoogude süvenedes saavutas üha suurema mõjuvõimu tema raviarst Struensee (Mads Mikkelsen, "Casino Royale''ist" tuntud Bondi kurikael), kellesse armubki ülepeakaela kuninganna Caroline Mathilda (Alicia Vikander). See on lugu kirglikust ja keelatud armastusest, mis võib aga tuua suurema vabaduse tervele rahvale. /Forum Cinemas/

Nii ilus ja nii kurb ... ja tõsiselt ka oli miski seal Taani riigis mäda! Tegelikult mitte ainult Taani riigis, enne meie aega oli kõikjal miskit mäda, sest neil oli teistsugused seadused ja kombed ja uskumused. Kuid üks on olnud alati sama ning muutumatu – armastus!! 
Nii ilus armastuslugu oli!!!

Dr. Struenseed mänginud Mads Mikkelsen pole sugugi ilus mees, kuid filmi vaadates tabad end järsku mõttelt, et oled sellesse tegelasse ülepeakaela armunud! :) Selline vägagi südamesse minev film!


No comments:

Post a Comment