kaader filmist

kaader filmist

Thursday, March 29, 2012

Plahvatusohtlik

Film: Haywire (2012)

Filmi vaatamise põhjus: tundus kirjelduse järgi huvitav
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Mallory Kane (Gina Carano) on tipptasemel väljaõppega agent, kes täidab valgustkartvaid tellimustöid maailma kõige räpasemates ja ohtlikumates paikades. Pärast seda, kui ta päästab pantvangis hoitud Hiina ajakirjaniku, reedab Mallory üks tema lähedastest kolleegidest ning jätab ta surema. Korraga on temast saanud sihtmärk halastamatutele tapjatele, kes teavad ette iga ta sammu. Selleks, et tal oleks mingitki lootust ellu jääda, peab naine jõudma tõeni.

Kuidas siis alustada – WOU!!
Kas olete näinud filmi Salt (seda "Turbohuule" filmi) ... no vot, see oleks nagu Salti parem versioon nii sisu kui ka näitlejate poolest. Ja siis lisaks sellele võiks öelda, et kui James Bond või Jason Bourne oleks naistsoost siis oleks ta ilmselt täpselt selline. :)


Lisaks Gina Caranole on filmis hunnik suurte nimedega meesnäitlejaid – Michael Fassbender (Mal laseb talle kuuli pähe), Canning Tantum (Ewan laseb talle kuuli kõhtu, sureb Mali käte vahel), Antonio Banderas (Mal tapab ta), Ewan McGregor (Mal jätab ta ookeani äärde tõusu kätte) ja Michael Doulgas (jäi ellu ... veel:)). Nagu näete on Mallory Kane naisterahvas, kelle taga on laipade rida.

Ühte asja tahaks ära märkida, see oli nii huvitav, kuidas selles filmis oli nii vähe muusikat – kõik kaklussteene saatis vaid ajsade purunemise ja inimeste hingeldamise hääl – ja muidu ka oli vaid harva taustamuusikat kasutatud. Selline harjumatu asi. Kuigi see tundub üha enam sisse tulema, kuna ka Näljamängud olid üsnagi muusikavaesed.

Ja nüüd veel tiba peatetgelase teemal - ma loen palju raamatuid ja see tegelaskuju meenutab mulle kahte raamatute kangelannat – Anita Blake ja Cat Crawfield – mõlemad võitlejad, mõlemad annavad endast võideldes maksimumi ning mehed on nende jaoks vaid kas armukesed või surnud (...the true way to a man's heart is six inches of metal between his ribs. /Laurell K. Hamilton, Narcissus in Chains /) :)... noh jah, neil kahel on ka üleloomulikudvõimed. Sellised supernaised on üldiselt tänapäeva nooretkirjanduses väga populaarsed. :)

Peaks vist ka ära mainima, et esimesed inimesed lahkusid saalist 15 min pärast filmi algust :), teised poole filmi pealt :):), natuke enne lõppu hakati mu kõrval rääkima, et äkki peaks minema raha tagasi nõudma :):):), kuid mina ütlen – kui te olete suutnud ära vaadata Salti, siis Plahvatusohtlik on täitsa tore filmike.

Meestele peaks piisama kui mainida, et see film on nagu Pourne'i Identiteet ning nendel piltidel siin on Gina Carano:) :):)

No comments:

Post a Comment