kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 9, 2012

John Carter

Film: John Carter (2012)
Filmi vaatamise põhjus: selle filmi vaatamiseks ei peagi põhjust olema ... ideaalne friigi film!
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: John Carter (Taylor Kitsch) on USA kodusõjast kurnatud endine kapten, kes satub seletamatult Marsile, kus ta leiab end keset tohututes mõõtmetes konflikti planeedi asukate ning lummava printsessi Dejah Thorise (Lynn Collins) vahel. Maailmas, mis on kokkuvarisemise äärel, leiab Carter uuesti endas kaduma läinud inimlikkuse ning mõistab peaegi, et kogu planeedi ning selle asukate kestmajäämine on tema kätes.
"John Carter" on eepiline seiklusfilm, mille aluseks Tarzani looja Edgar Rice Burroughsi 100 aasta eest ilmunud legendaarne ulmeromaan "A Princess of Mars" ning selle järjed, mis on olnud inspiratsiooniallikaks lugematutele ulmekirjanikele ja filmitegijatele läbi Ray Bradburyst ja Arthur C. Clarke'ist George Lucase ja James Cameronini. /Forum Cinemas/



Star Wars, Gladiaator, Bravehart, Avatar, Tuulte oru Nausica, Laputa lendav kindlus, Howly liikuv kindlus … need on filmid, mis mulle esmalt meenusid, kui ma vaatasin John Carterit. 

Võimas, suurejooneline, meisterlik, kaasahaarav, naljakas, armas :) … on sõnad, mis keelele tulevad, kui püüan kiiresti iseloomustada John Carterit.


Ja nüüd tahaks raamatut lugeda :) :). Tahaks teada saada, kas kõik 11 Barsoom sarja raamatut on surutud 2 tunni sisse, või on vaid esimene raamat filmi aluseks võetud – igatahes on nad kõik Kindle lugeris ootamas, et ma praegu poolelioleva raamatu lõpetaks.


See on film mida ma lähen ilmselt veel korra kinno vaatama, et nautida seda suure ekraani efekti ja vaadata seekord ka mujale, kui Deija Thorise erksinistesse silmadesse , jälgiks midagi muud kui Tars Tarkasi käsi, John Carteri lihaseid või Matai Shangi pidevat kujumuutmist :).

No comments:

Post a Comment