kaader filmist

kaader filmist

Friday, April 17, 2020

Vivarium


Film: Vivarium (2019)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Noorpaar mõtleb oma esimese ühise kodu ostmisest. See on põhjus, miks nad on kinnisvarabüroos, kus neid võtab vastu üks tiba imelik müügiisik, kes viib neid uude, salapärasesse ja imelikku uuselamurajooni, et näidata neile ühepere elamut. Nad jäävad lõksu sellesse uskumatusse, labürinditaolisesse õudusunenäkku.
Horror, Mystery, Sci-Fi

Vivaariumi on suisa hirmutav praeguses isolatsioonis vaadata. :) ilmselt eriti lastevanematel :).

Aga lugu on siis järgmine – noor õpetajanna ja aednik otsivad oma esimest ühist kodu. Otsimise käigus satuvad nad kinnisvaraagentuuri, kes pakuvad uuselamurajoonis, mis pole kesklinnast sugugi kaugel, vaid paari tunni sõit, ühepereelamuid, kus on kõik olemas, koli ainult sisse, ideaalne kodu noortele ja see poleks isegi mitte nende esimene kodu, see oleks nende igavene kodu.

Aga mis siin rääkida, lähme vaatama. Maja on suur, valgusrikas, ruumi ka tuleviku jaoks, ilus tagaaed, kus saab aiatöid teha – aga kuhu agent kadus ja miks minema sõites jõuavad nad üha uuesti tagasi maja nr 9 juurde ja kuidas mitte üheski teises majas kedagi ei ela ja huvitav, et autol saab kütus otsa just  täpselt maja nr 9 ees.
Hommikul ootab neid tänaval kast kõige hädavajalikuga – toit, hügieenitarbed.
Kuidagi peab siit välja ju saama. Katusele ronides suurt maanteed näha ei ole, üle aedade päikesele järgnedes jõuavad nad õhtuks tagasi omaenda tagaaeda.
Hommikul ootab neid tänaval järgmine kast – seal see on laps, nagu valatud nende sinise lastetoa tarbeks.
Möödunud on 98 päeva, poiss kasvab iga päev paar sentimeetrit, kui ta süüa ei saa, karjub ta nagu aetaks talle tuliseid orasid küünte alla, ta räägib täpselt nii nagu ta vanemad, võibolla väheke S-i susistades, ta ei maga, ta ei saa kukkudes haiget.
Noormees hakkab maja ette auku kaevama, sest kuhugi peab sealt ju ikka välja jõudma, mingitegi kommunikatsioonideni või põhjaveeni … midagi tuleb teha kui midagi ei saa teha.
Poiss on täiskasvanuks kasvanud, noormees on end kaevates peaaegu ära tapnud ja neiu kahetseb, et ei lasknud noormehel teda väiksena autosse kinni jätta, kuni nad sellest piinast vabad oleks olnud. Nad kardavad teda, eriti pärast seda, kui poiss tõi koju mingis imelikus kirjas raamatu ning lisaks oma „ema“ ja „isa“ suurepärasele jäljendamisele, jäljendas ta ka kedagi võõrapärast, kedagi ebamaist.

Kes läheb esimesena hulluks, kes kaotab täielikult oma elu, kas nad kunagi sealt välja saavad, mis selle kõige taga on.

Selline Black Mirrori tüüpi lugu.

No comments:

Post a Comment