kaader filmist

kaader filmist

Friday, April 10, 2020

Blow the Man Down


Film: Blow the Man Down (2020)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Tere tulemast Easter Cove nimelisse, äärealadel olevasse kalastuslinnakesse Maine osariikgi kaljusel rannikul. Selles väikelinnas on elanike vahelised sama sügavad kui ookean, ning saladuste loor sama tihe, kui hommikune udu. Iga päev lähevad linnakese mehed merele, et tuua maale päevane saak, samal ajal, kui naised tegutsevad kogukonna kindlate, kuid tagasihoidleke juhtidena. Kuigi linnakese isehakanud juhid on tegutsenud juba aastaid, saab antud lugu alguse sealt, kus looded on muutumas. Mary Margaret Connolly, linnakese armastatud ja vajalik matroon on just surnud. Tema matustel peavad tema tütred Mary Beth ja Priscilla silmitsi seisma ebakindla tulevikuga, olles näinud emast maha jäänud maksmata laenude arveid. Pricilla püüab asuda ema jälgedesse võttes üle perekonnale kuuluva kalapoe, samas kui noorem õde keeldub leppimast uute kohustustega. Mary Beth ei taha loobuda oma unistusest linnast lahkuda, isegi kui see peaks tähendama, et ta peab Pricilla maha jätma. Siis vajab aga Mary Beth Pricilla abi, kui ta on kogemata Kõrvaldanud ühe linnakese ohtlikuma mehe.
Comedy, Drama Mystery

Lugu algab natuke imelikult, nagu ikka need lood, mis toimuvad üksildases väikelinnas, Maine osariigis :).
Õed, üksteisest nii erinevad kui olla saavad. Ema matused. Ema sõbrannad, meenutavad ühiseid aegu, mida tehti, kes eesotsas oli …
Õed lähenevad leinale erinevalt, üks koristab, teine läheb linna ainukesse kõrtsi jooma. Kuid siis on ühel õel teist vaja … vaja on üks laip ära koristada. Koristavadki.
Kuid nagu reetlik süda on neilgi pidevalt selline tunne, et kõik teavad mida nad tegid.
Aga üks kadunud mees iseenesest poleks suur probleem, kui randa ei uhutaks üks kohaliku tüdruku laip, kuid koristamise käigus poleks kaduma läinud üks nuga ja pärast veel ka kott rahaga.
Ühte asja uurides, tõmmatakse tolmukord maha teiselt vanalt loolt, ning nuga otsides leitakse ka teisi teravaid asju ning raha kasutades ostetakse midagi mida tegelikult ei taheta.
Arvestades sündmuste toimumise kohta, võib täitsa öelda, et lool on Kingi hõngu, kuid samas on siin ka huumorit ja head muusikat.

Hea lugu ja head näitlejad.


No comments:

Post a Comment