kaader filmist

kaader filmist

Friday, April 10, 2020

Troop Zero


Film: Troop Zero (2019)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: On aasta 1977, Georgia väikelinn, kohalik tüdruk, kes kuhugi ei sobitu, unistab elust kosmoses. Kui kuulutatakse välja konkurss, mille võitja saab lindistada oma sõnumi NASA poolt kosmosesse saadetavale kuldsele plaadile, paneb ta kokku salga gaide samasugustest heidikutest nagu ta ise, luues sellega ühtlasi ka sõprused, mis kestavad igavesti.
Family, Comedy, Drama,

Mis on Ameeriklaste moto? Ole kes sa oled, kuid kui sul on unistus ja sa oled piisavalt visa, siis sa saad selle unistuse teoks teha ja kui sa ka enne olid heidik ja ärapõlatu, siis pärast oled kõigi lemmik. Ja filme sellel teemal, kuidas mitte kunagi alla ei tohi anda, tehakse lastele hunnikute kaupa, mõned parema kvaliteediga ja näitlejatega kui teised.
Seekord on siis head näitlejad, kuid kvaliteet … eh.
Peategelane – Christmas Flint (isa kohalik ärpardist kohtunik, kuid kes mitte kunagi oma kliente kaitstes alla ei anna, kuigi ta alati kaotab ja pidevalt rahahädas on) on selline poisstüdruk, kes ronib mööda puid, eksleb mööda soid ja räägib kosmosega, sest ta ema on seal.
Christmasi abilised – Miss Rayleen (isa assistent/kaastöötaja, ei läinud kunagi juurakooli, sest värvilisi sinna veel siis ei võetud), Joseph (poiss, kes tahab olla tüdruk) Hell-No Price (kunagine Christmasi vastane) Smash (nimi ütleb nii mõndagi, Hell-No käsilane) Anne-Claire (süvausklik).
Christamsi vastased – Miss Massey (teise gaidigrupi juht) Piper Keller (teise gaidigrupi liider).
Et siis jah, Christmas tahab minna kosmosesse ja kuid gaididele pakutakse võistlust, et parima laul pannakse plaadile, tahab ka Christmas gaidiks hakata, kuid olemasolevatesse rühmadesse teda enam ei võeta, kuid keegi ei saa teda keelata uut gruppi loomast ja ka ootamatut grupiema leidmast ning isegi kui nad kõik peavad vähemalt ühe gaidimärgi endale välja teenima ning osalustasuks üüratu summa maksma, siis aitab isegi väikelinn nende ettevõtmisele kaasa.
Aga see pole selline õnneliku lõpuga film, see on selline märja lõpuga film, kus Christmasi grupp saab küll laval oma „Rocket Man“’i loo ära esitada ja kõigile tõestada, et põiepidamatus pole häbiasi, siis neid plaadile laulma ikkagi ei valita, seega karjuvad nad oma soovid tulnukatele niisama täisesse taevasse ja kogemata võetakse nende soovid linti.

See oli nagu Wes Andersoni lugude hale vari. Kuid näitlejate park on tugev – Mckenna Grace, Viola Davis, Allison Janney.

No comments:

Post a Comment