kaader filmist

kaader filmist

Friday, February 7, 2020

The Laundromat

Film: The Laundromat (2019)
Hinne: D
Lühikokkuvõte: Kui ideaalne puhkus võtab mõeldamatu pöörde, hakkab Ellen Martin (Meryl Streep) uurima võltskindlustust, ning leiab end jäneseurust täis kahtlustäratavaid tehinguid, mille niidid viivad teda Panama City advokaadifirmani, ning nende skeemideni aidata maailma rikkamatel kodanikel koguda oma suurt varandust. Firma asutajad Jürgen Mossak (Gary Oldman) ja Ramón Fonesca (Antonio Banderas) on eksperdid ahvatlevates viisides, kuidas müüda offshore ettevõtteid mille väärtus kasvab igapäevaselt. Elleni uurimus vaid riivab maksudet kõrvalehoidmist, altkäemakse ja illegaalseid absurdsusi, mida kasutatakse maailmas valitsevas korupteerunis finants süsteemis. Lugu läheb läbi Hiina, Mehhico, Aafrika ning Kariibi saartele, kus 2016 Panama  Papers ajakirjanik lekitas saladusi ning krüpteeritud dokumente Mossack Fonesca tähtsate klientide kohta.
Action, Crime, Comedy, History

Kas te mäletate 2015 linastunud filmi Suur Vale, kus seletati suure majanduslanguse tagust majandusmulli, kuidas see tekkinud oli ja kuidas see plahvatas? Kuidas seal filmis lõid kaasa paljud suured tähed ja lisaks põhiloole olid seal ka „jutustajad“ kes seletasid täpsemalt ühte või teist situatsiooni?

No vot, see film on tolle filmi hale vari. Tõsi, ka siin on suured nimed – Gary Oldman, Antonio Banderas, Meryl Streep, Melissa Rauch, Sharon Stone, Jeffrey Wright, David Schwimmer – kuid ega see seda lugu paremaks ikka ei tee. 

Kuigi treiler jätab mulje nagu oleks tegu kriminaalse humoorika põnevikuga, kus Streepi osa on ohutu välimusega salakaval kurjategija, siis tegelikkuses on tegu siiski õppefilmiga, kuidas mitte riiulifirmade äriga vahele jääda, või siis kuidas neid riiulifirmasid luuga ja siis nendega mitte vahele jääda. Meenutab seda tüüpilist Simpsonites kasutatud õppefilmi stiili.

Igav ja pettumust valmistav lugu. Jah ma tean, et rikkad saavad igapäevaselt pettustega üha rikkamaks ja kuskil on heausklikud töötajad, kes jagavad oma allkirju tühjadele paberitele, teenides rikkuritele palju raha kuid saades ise vaid sandikopikaid, kuid selline film ei aita selle ära lõpetamisega või rikkurite südametunnistuse äratamisega.

Suured nimed kuid tühi film.

No comments:

Post a Comment