kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 18, 2019

Tormipoiss

Film: Tormipoiss (2019)
Hinne: B+
Lühikokkuvõte: Tormipoiss on Colin Thielesi klassikalise Austraalia jutustuse uusversioon. „Tormipoiss“ Michale Kingley on täiskasvanuks saanud ja temast on saanud pensionipõlve pidav ärimees ning vanaisa. Kui Kingley hakkab nägema pildikesi oma poisipõlvest, on ta sunnitud tagasi vaatama oma unustusehõlma vajunud lapsepõlve, kui ta kasvas koos isaga isoleeritud rannikualal. Ta jutustab oma tütretütrele loo sellest, kuidas ta poisikesena päästis kolm pelikanipoega, üks neist hr. Percival. Kahekesi koos kasvades elavad nad läbi sündmusi, mis loob nende vahel erilise sideme ja muudab nende elu igaveseks.
Adventure, Drama, Family

Tormipoiss on selline tore koguperefilm, milles on ootamatut sõprust, ökoloogilisi probleeme, tugevaid peresidemeid.

Nagu eelmise aasta Eia jõulud Tondikakul või Mia ja valge lõvi, on ka selles filmis tähtsa teemana see, kuidas meie igapäevane loodusvarade hoolimatu kasutamine mõjutab meid ümbritsevaid elusolendeid.

Michaeli väimees on uue kaevanduse avamisel, millele on kohalikud vägagi vastu. Vastu on sellele ka Michaeli tütretütar, kuid Michael ise on püüdnud end ärist nii kaugele hoida kui võimalik. Kui ta aga hakkab nägema ootamatutes kohtades pelikane, räägib ta tüdrukule loo sellest, kuidas ta koos isaga kolis peale ema ja õe surma üksildasele rannikuribale, kus isa käis kalal ja Michael uitas mööda randa. Ühel päeval kohtus ta seal elava kohalikuga, Fingerbone Billiga, koos näevad nad pealt, kui jahimehed tapavad mitmed pelikanid nende pesitsuskohas ja päästavad pesast kolm paaripäevast pelikanipoega.

Kasutades fantaasiast saavad nad pojad toidetud ja nad elavad üle esimese öö. Pelikanid kasvavad üha suuremaks ja vajavad üha enam toitu, inimesed harjuvad neid linnad nägema, Michaeli taga tatsumas, kuni nad veel ei lenda, kuid varsti ei suuda nad neid enam toita ja linnud peavad ise end toitma õppima ja ka lendama õppima.

Kolmest pelikanist kaks lendavadki ära ja tagasi ei tule, kuid kõige väiksem, hr. Percival, tuleb tagasi ja jääbki Michaeli ja tema isa juurde. Kui isa jääb tormi kätte, saadab Michael hr. Percivali nööriga isa ümberläinud paadi juurde ja koos Billiga päästavad nad Michaeli isa. See lugu jõuab ajalehtedesse ja „Tormipoiss ja tema pelikan“ saavad kuulsaks.

Kuid Michael peab kooli minema. Ta ei taha minna, kuid kui saatus tema vastu pöörab, ei jää tal muud üle, kuigi ta vannub, et ta ei tule enam kunagi koju tagasi.

Nüüd siis vana mehena, naaseb ta sinna lindude kaitsealale koos oma tütretütrega ja teavitab oma väimeest, et ta ei kirjuta ühelegi lepingule alla, enne kui pole tehtud täiendavaid uuringuid.

Selline fantastiliste loodusvaadetega film, kus löövad kaasa suurepärased näitlejad – nii inimesed kui loomad.

Ja mis seob seda filmi laupäevase filmiga Majakas – kui tapetakse merelind, tõuseb torm!


No comments:

Post a Comment