kaader filmist

kaader filmist

Thursday, November 14, 2019

Le Mans'66


Film: Ford v Ferrari (2019)
Hinne: B+
Lühikokkuvõte: Oscari-võitjad Matt Damon ja Christian Bale kehastavad peaosi selles tõsielul põhinevas põnevas loos ajast, mil Ford Ferrari vastu sõtta läks. See on lugu lennuka visiooniga autoehitajast Carroll Shelbyst (Damon) ja kartmatust võidusõitjast Ken Milesist (Bale), kes trotsisid suurkorporatsiooni bürokraatiat, füüsikaseadusi ja isiklikke deemoneid, et ehitada Ford Motor Company jaoks revolutsiooniline võidusõiduauto, millega minna vastu Enzo Ferrari loodud võidukatele neljarattalistele Prantsusmaal, legendaarsel Le Mans'i 24 tunni võidusõidul.
Action, Drama, Biography

Wow, küll see oli ikka üks film. Kui see oleks veel olnud 4D versioonis, siis oleks kaks ja pool tundi istunud kihutavas autos küüned istmepatjadesse surutud.
 
See film oli intensiivne nii sisuliselt kui ka visuaalselt, vähemalt selle hetkeni kui veel kihutati. Minu arust oleks see film võinud kaks hetke enne lõppeda, kui ta tegelikult lõppes. Üks õige lõpp oleks olnud La Mansi lõpuga ja isegi kui läks edasi, oleks võinud lõppeda pärast seda järgmist kiiruskatset, kuid ei, Hollywood pidi ikka nuttu tagasihoidva mehenäo lõppu suruma. See selleks.

See on tegelikult fantastiline, et selliseid karismaatilisi isikuid tiritakse ajalooarhivaalidest välja ja tutvustatakse neid ka inimestele, kes muidu poleks neist mitte kunagi midagi kuulnud. Ja veelgi suurepärasem on see, et filmis teevad kaasa nii suurepärased näitlejad.

Teades millised on tänapäevased turvanõuded (olen natuke F1 võistluseid vaadanud ja kuulnud uudiseid peale sellesuviseid õnnetuid sõite) siis on õõvastav vaadata kui ligidale rajale vaatajad lasti või et neil ka endal hirmutunnet ei olnud nii ligidal olla kihutavatele metallikänkratele, kaitsmas vaid põhupallid. Pole siis ime et tolleaegsetel sõitudel ei saanud surma ainult juhid, kes autost välja ei saanud, vaid ka rajale liialt ligidal olnud pealtvaatajad, kui kihutavad autod kokku põrkasid.

Aga jah, igavat hetke siin ei ole. Väga hea film!!

No comments:

Post a Comment