kaader filmist

kaader filmist

Saturday, November 16, 2019

Lause lõpp


Film: End of Sentence (2019)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Pärast abikaasa surma, asub Frank Fogle koos äsja vanglast vabanenud poja Seaniga, kellega nad eriti hästi läbi ei saa, kuid ema viimane soov oli et nad läheksid koos Iirimaale ja puistaksid ta tuha Põhja-Iirimaal asuvale eraldatud järvele. Kuid pärast vanglast tulekut ei ole Sean sugugi huvitatud pikast reisist koos isaga. Kõik mida ta vajab on uut algust Californias. Kuid kui ta reisiplaanid ei täitu nõustub ta vastu tahtmist isaga koos Iirimaale minema, kui isa osatab talle pileti Läänerannikule ja lubab, et nad ei näe üksteist enam kunagi.
Järve otsimise, vana armastuse väljailmumise, kenakese hääletaja pealekorjamise ning lõputute lahendamata probleemide vahel muutub see reis millekski palju enamaks, kui nad plaaninud olid.
Drama

Pere on tähtis, kuid kui pere koosneb kolmest väga erinevast osast, ei pruugi see koos funktsioneerida. Kui aga kaob üks osa väiksest perest ja sunnib oma kadumisega järelejäänud kahte koos veetma nädala, ei pruugi sellel olla head tulemust.

Frank on tagasihoidlik mees. Sean on teismelisest saati olnud seadusega pahuksis, alates sellest ajast saati, kui ta võttis isa auto ilma luba küsimata ning isa saatis talle kaela politseinikud. Kui nad saaksid, ei teeks nad üksteisega tegemist, kuid ema viimane soov on, et nad koos Iirimaale läheks, seega nad peavad minema. Isa kardab lendamist ja poeg on ju pikalt ära vanglas olnud. Poja arvates on isa tossike ja isa arvab, et poiss on üle käte läinud jõnglane.

Kuid kilomeetrid mööduvad ja kohustuslikud hetked saavad läbi. Seltskonda lisandub kena neiu, kelle Sean baarist üles korjab ja vastu isa tahtmist jätkavad nad ühiselt teed. Ja siis alles läheb lugu huvitavaks – ema kunagine salapärane kallim, emakadumine, hirv keset teed, kirik keset ei midagi.

Kui filmi algus on sünge ja rõhuv, siis mida kaugemale lugu läheb seda koomilisemaks ja rõhuvamaks lugu muutub. Ja see huumor on tõesti hea, üllatav ja hea.

Hea film – roadtrip tüüpi film, kuid mitte päris.

No comments:

Post a Comment