kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 15, 2019

Ratsa rikkaks

Film: The Hummingbird Project (2018)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Thrilleri kastmes mustas komöödias "Ratsa rikkaks" paljastab lavastaja-stsenarist Kim Nguyen meie üha enam digilaiseeruva ja inimliku ahnuse varjukülgi.

New Yorgis elavad nõod Vincent (Jesse Eisenberg) ja Anton (Alexander Skarsgård) unistavad omal käel äri alustamisest börsil, kus võidu otsustavad millisekundid. Nende unistus? Vedada täiesti sirge valguskaabli liin Kansasest New Jerseysse, mis tooks neile konkurentide ees ajalise edumaa, see aga tähendaks sadu ja sadu miljoneid dollareid. Paraku ei kulge sel veidral tandemil ükski ettevõtmine mööda sirget joont. Anton on aju, Vincent on jutumees ning üheskoos viivad nad teineteist ja kõik enda ümber vääramatult murdumispunkti suunas. Lisaks muudele probleemidele hingab meestele kuklasse nende endine boss, hirmutavalt võimukas Eva Torres (Salma Hayek), kelle poolt endale seatud eesmärgile jõudmast ei takista teda keegi ega miski. Vincenti ja Antoni õnnetuseks on Eva uusim sihtmärk nende kahe hävitamine...
Thriller

Seekord ei olegi siis tegu tõestisündinud loo ekraniseeringuga, vaid tegu on puhta fantaasiaga, või siis reaalsusest võetud idee ekraanile toomisega. Loo põhiline mõte on, et kui midagi tahta, siis tuleb selleks ränka vaeva näha, takistused teelt eemaldada, kasvõi seinaga läbi pea minna ja üks asi, mida tasub meeles pidada on see, et kergem on hiljem vabandust paluda, kui ennem luba ja kuid kuidagi ei saa siis ei tohi ka minna ringiga, vaid tuleb minna alt.

Kaks nõbu, müügimees Vincent ja nohikust geenius Anton (Alexander on peagi küürakas, kui ta ei saa lahti nendest rollidest, kus ta peab kogu aeg pooleldi kummargil olema) on võtnud ette idee, et nad ehitavad ülikiire ühenduse Kansase ja New Jersey vahel ja selle kiire ühendusega võidavad nad iga tehinguga mõningad sendid, kuid kui need võidetud sendid igapäevaselt ja igakuiselt kokku lüüa, on võit miljonites. Aga nagu hullude ideedega ikka, peab ette tulema takistusi, mida ei saa eemaldada raha panustades.

Iseenesest hea lugu, ainult lõpp rikkus kogu ülejäänud pildi, sest vaid Hollywoodi filmis läheb ärigeenius oma ohvritelt hiljem andeks paluma, ning neid füüsilise tööga aitama, kuigi ta ise on põhimõtteliselt ühe jalaga hauas.

Et siis, mõte loo taga on hea, näitlejad on suurepärased, lihtsalt kahjuks allusid nad Hollywoodi mõjutustele.


No comments:

Post a Comment