kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 8, 2019

Kuidas taltsutada lohet 3


Film: How to Train Your Dragon 3 (2019)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Ebatavalise sõprusena alanud loost teismelise viikingi ja võimsa lohe vahel on saanud seiklusrohke lugulaul, mis kestab läbi peategelaste elude. DreamWorks Animation stuudio kolmas peatükk lohemultika-saagast räägib südamlikul ja humoorikal moel suureks kasvamisest ja julguse leidmisest astumaks tundmatusse.

Kokutis on nüüd koos Astridiga Berki saare pealike paar ning loonud oma kodukülast lustliku sega-summa paradiisi lohedele ja viikingitele. Kui naissoost Öise Raevu ootamatu ilmumine langeb kokku suurima ohuga, millega nende küla on eales pidanud silmitsi seisma, peavad Kokutis ja Hambutu lahkuma armsalt Berkilt, et rännata peidetud maailma, mida seni vaid legendiks peetud. Pöörase seikluse käigus selguvad tegelaste tõelised saatused ning lohe ja tema ustav ratsanik võitlevad kuni maailma ääreni välja, et kaitsta kõike seda, mis nende südamele kallis.
Adventure, Action, Animation

Ja olemegi jõudnud kolmanda filmini.
Peaosalised nagu ikka, Kokutis (Hiccup), Astrid, Stoik, Sotlout, Fishlegs, Ruffnut, Tuffnut, Eret, Valka Hambutu (Öine raev) ja muud viikingid draakonid, lambad.

Ja nagu ikka on ka seekord keegi, kes vihkab draakoneid, tahab neid kinni püüda ja tappa – Grimmel ja tema imelikud hübriid draakonid – ja loomulikult leitakse taas kord draakonite peidetud maailm ja nende kuningas teeb end nagu ikka natuke lolliks ja vajadusel laseb ka oma lõvimöirgel lennata.

Ilmselgelt olete te juba piisavalt näinud treilereid, et teada, mis ees ootab ja olete ka piisavalt näinud esimest kahte osa ning ka TV jaoks tehtud lühikesi lugusid, et teada, kui jaburad on osad tegelased. Aga jah, täiesti normaalne on ju, et inimene annab draakonile nõu pulmatantsu asjus. Otsata normaalne on ka ju see, et on olemas viikingeid, kes kannavad draakoneid ringi nagu kängurud ja mitte midagi imelikku pole selles, et keset talve, keset ookeanit, kõrge kaljuse saare peal on lilli millest pruudile pärg teha. Ma olen ikka liiga vana multikate vaatamiseks.

Aga, on asju, mida tahaks välja tuua – see pahar, Grimmel – teda kuulates ja vaadates olin ma kahevahel, et kas talle on hääle andnud Mads Mikkelsen või Javier Bardem, ühe hääl sobis rohkem ja teine sobis välimuselt kui ta mängis Bondi paharit. Aga polnud kumbki. Ja see draakonite salajane maailm, see oli ju maaalune Pandora. Ja äkki on Kokutis ja Astrid Anna ja Elsa kauuuuuuuged esivanemad? :)

Ning paar sõna ka Kuufilmi eestvedajatele – kas te tõesti arvate et vahetult enne filmi on väga vajalik teha saalis istujatele filmist lühikokkuvõte ja lisada sinna juurde ka oma arvamus filmist, kas ei võiks jätta seda avastamisrõõmu vaatajatele endile? See oli mõttetu ajaraiskamine selle asemel, et film käima panna. Jagage kingitusi, tore, aga ärge raisake filmivaatamise aega filmi ette ära rääkides!

Hea meelelahutuslik film igatahes.

No comments:

Post a Comment