kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, March 27, 2019

Hold the Dark


Film: Hold the Dark (2018)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Endine loodusuurija ja huntide ekspert Russell Core (Jeffrey Wright) reisib inimasustuse kõige põhjapoolsemasse serva Alaskal, et vastata noore naise, Medore Slone (Riley Keough), palvele, kelle poja on hundid tapnud. Aidates Medoral jälitada seda hunti, kes tappis tema poja, seob ta ennast tahtmatult imelikku ning ohtlikusse suhtesse, mis tekib kahe üksiku inimese vahel. Kuid kui Medora abikaasa, Vernon (Alaxander Skarsgard) Iraagi sõjast tagasi tuleb, paneb uudis lapse surmast liikuma sündmuste jada. Kohalik politseinik Donald Marium (James Badge Dale) püüab peatada Vernonit tema kättemaksu kiirrongil, kuid koos sellega tõmmatakse ka teda ennast kõige sünguse südamesse.
Drama, Action, Horror, Mystery, Thriller

Pimedus ja eraldatus muudab inimesi. Eriti kui inimesed on sünnist saati elanud üksikus ning pimedas paigas, kus nende ainsateks kaaslasteks on nende pere. Siis aga kui keegi perest lahkub ja nad jäävad üksi nendega kes nende hoolitust vajavad 24/7, siis võib neis miski murduda. Eriti eredalt tuleb see aga välja sel juhul, kui neid ümbritsevad teisest rahvusest ja teisest uskumusest inimesed, kellega neil pole ühist puutepunkti, kuid kellelt nad võtavad üle uskumused, mida nad enda omaks teevad.

Väidetavalt on väikse Alaska külakese ümbert kadunud lühikese aja kõõksul kolm last ja väidetavalt on nähtud üht üksikut emahunti lapsi minema vedamas. Kohaletulnud hundiekspert leiab hundid, kuid hundid ei ründa teda, kui ta ootamatult komistab mäeküljel ja nende sekka kukub, nad on pigem murdnud oma karja nõrgeima liikme ning teda järanud. Ja kui Russell jõuab tagasi Medore majja siis leiab ta eest tühja maja ning vihjed, mis viivad ta alla keldrisse, kust ta leiab kaotatu.

Vernon on rahuvalvaja Iraagis, kelle vastutada on kuulipilduja. Kui ta puhkehetkel külakeses jalutades satub oma komando mehele, kes kasutab liialt vabalt kohalike külalislahkust, ajab ta asjad kiirelt korda. Ilmselt oleks ta sellise teoga vahele jäänud, kuid natuke peale tema „Isetegevust“ tabab külakest rünnak, ning ta saab raskelt haavata. „Verine maasikas“ viib ta tagasi koju, kus ta kuuleb oma poja surmast. Ta on sõdur, tal on vägagi kerge päästikusõrm ja kõik kes talle teele ette jäävad, peavad rääkima ta tulirelvaga.

Üksikutes kohtades üleskasvanud inimesed on imelikud, nende mõtted liiguvad väga iseäralikke teid mööda, neil on omad seadused ja nad tantsivad oma meloodia järgi.

See oli üks masendav lugu. Aga hea lugu.

No comments:

Post a Comment