kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 3, 2018

Vanamees relvaga

Film: The Old Man & the Gun (2018)
Hinne: A
Lühikokkuvõte: Film põhineb tõsielulisel lool vargast Forrest Tucker (Robert Redford), kuidas ta põgeneb San Quentini vanglast 70 aasta vanuselt, et viia täide erakorralise pangaröövide jada, mis jättis võimuorganid segadusse ja pakkus pealtvaatajatele meelelahutust. Tema tegevustesse on segatud ka teda taga ajav detektiiv John Hunt (Casey Affleck), keda võlub Forresti pühendumus oma tegevusele, ning üks naisterahvas (Sissy Spacek), kes armastab Forrestit vaatamata tema valitud eralale.
Comedy, Crime, Drama,

Kas pole mitte Ameeriklased just need, kes lõppmatuseni oma filmides ja raamatutes ja reklaamides rõhutavad seda, et kui sa oled leidnud selle, mis sind tõsiselt huvitab ja milles sa hea oled, siis tee sellest oma elukutse. Miks siis pannakse Forrest, kellele tõsiselt meeldib pangarööv, ning kes on selles tõsiselt hea, vangi? Miks tema unistuste töö on ebaseaduslik? Ta on selles ju kuratlikult hea. Ta ei tee kellegile kunagi liiga, ta on alati viisakas ja positiivne. :)

Et siis igavesti noor ja suurepärane Robert Redford mängib pangaröövlit, kes pole oma elus muud teinudki, kui varastanud ja vanglast põgenenud. Tal on annet mõlemi asja peale. Tal on isegi pere kunagi olnud, kuid ka see ei suutnud teda tema suurimast armastusest eemale hoida, seega teadsid tema lapsed vaid temast räägitud lugusid.

Ma mõistan täiesti, miks John Hunt ei tahtnud tema juhtumit FBI’le üle anda, sest tema lugu oli ju huvitav ja miks ta ei arreteerinud teda ka siis kui nad kohtusid, sest tal oli tekkinud selle vana mehe suhtes austus. Täpselt samal põhjusel helistas ka Forrest talle, kui ta taas oma vana ameti peale läks.

Et siis, pange kokku Püüa kinni, kui suudad ja Läbi tule ja vee, ning pange peaosadesse kolm suurepärast näitlejat ja saategi selle filmi.


No comments:

Post a Comment