kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 3, 2018

Jälgi jätmata


Film: Leave No Trace (2018) 
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Will (Ben Foster) ja tema teismeline tütar, Tom (Thomasina Harcourt McKenzie), on juba aastaid elanud Porlandi metsas, Oregonis. Kui nende senine elu puruneb, saadetakse neid mõlemat sotsiaalabisse. Suutmata omaks võtta oma uut ümbrust, suunduvad Will ja Tom otsima endale uut metsikut elupaika.
Drama,

Tegemist on Peter Rocki raamatu My Abandoment, ekraniseeringuga.

See on isa ja tütre lugu. Isa on see, kellel on raskusi ühiskonnaga suhtlemises, kes ei suuda olla olmemüra sees, kes ei taha kellestki sõltuda ja traditsioonilisel viisil elada. Nad on tütrega hästi hakkama saanud, keegi ei ta neist midagi, raha saavad nad isale kirjutatud rohtude müügi eest, nad on õnnelikud. Kuid samas nad peavad end peitma, sest selline elamine pole ju meie ühiskonnas lubatud.

Kui nad siis vahele jäävad ja inimeste hulka elama pannakse (küll mitte linna, kuid piisavalt suurde külakesse ikkagi) kohaneb tüdruk, kuid mitte isa.

Nende tee viib neid sügavamale põhja, kus nad leiavad ajutise elamise, kuid siis juhtub isaga õnnetus ja Tom peab abi paluma läheduses elavatelt vabadelt hingedelt, kes samamoodi ei suuda elada linnades või külades, kuid nad on teinud endale mugava elamise metsas, haagissuvitates, millest üks antakse siis isa tütre kasutada seniks, kuni isa paraneb.

See on omamoodi sarnane lugu Klaaslossi ja Kapten Fantastilisega, ainult et siin ei sunni isa kogu nende peret mahajäetud majades elama ja metsas elama, siis on isa kes ei suuda oma PTSD tõttu elada olmemüra ja inimeste keskel, kes eelistab metsade üksildust ja vaikust. Ta hoolib oma lapsest ja ta teab kuna on aeg lasta tütrel oma elu valida.

Suurepärane lugu ja suurepäraselt tehtud.

No comments:

Post a Comment