kaader filmist

kaader filmist

Sunday, December 10, 2017

Ilmaratas



Film: Wonder wheel (2017)
Hinne: C+
Lühikokkuvõte: "Ilmaratas" jutustab loo neljast inimesest, kelle elud ristuvad 1950ndatel Coney Islandi lõbustuspargi möllus ja käras. Ginny (Kate Winslet) on emotsionaalselt tasakaalutu endine näitleja, kes töötab nüüd mereannirestoranis ettekandjana, Humpty (Jim Belushi) on Ginny lõbustuspargitöötajast tahumatu abikaasa. Mickey (Justin Timberlake) on nägus noor vetelpäästja, kes unistab näitekirjanikuks saamisest, ja Carolina (Juno Temple) on Humptyst ammu võõrdunud tütar, kes varjab end isa korteris gangsterite eest.
Drama,

Seekordne Woody film oli osalt nii Woodilik kuid samas ka kohe üldse mitte. Vastupidiselt tema tavalisele kiirele loole ja veelgi kiiremale dialoogile, oli see lugu aeglane ja algeline. Algaja dramaturgi debüütetendus ühes vaatuses. 
 
Mõelge Woody Kurb Jasmiin, Tramm nimega iha ja Kass kuumal plekkkatusel ja saategi selle loo – depressiooniaegne peredraama, kus naised on riietatud kas ajastu parimatesse kostüümidesse või siis kombineedesse ja mehed on enamasti maikas või lohvakates triiksärkides. Ning seda kõike saadab oskuslikult sätitud valgusemäng Ilmarattalt, kui romantilistel hetkedel on valgus päikseloojangu oranž ning dramaatilisel hetkel külm sinine.

Vaatamata sellele aeglasele tempole mis võib filmi lõpuks ka juba vaatajad jooma ajada, on tegu siiski suurepärase näitega Woody geeniusest. Kuigi korraks võib tekkida mulje, nagu Woody oleks välja kaevanud oma noorpõlve esimese katsetuse, kuid see võis tal olla ka taotluslik.

Hea film, lihtsalt varuge kannatust, et lõpuni vastu pidada, sest sellist näitlejate kooslust ja nii meisterliku mängu ei koge just igapäev.

No comments:

Post a Comment