kaader filmist

kaader filmist

Monday, February 13, 2017

Hell or High Water



Film: Hell or Hight Water (2016)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Texase Midlandi Panga kontoreid röövitakse järjekindlalt. Alati võetakse vaid väikseid rahatähti ja väike summa. Kaks venda, töötu nafta ja gaasi kaevur Toby Howard (Chris Pine) ja tema vend – hiljuti vanglast vabanenud – peavad kokku saama piisavalt raha, et maksta pangale tagasi nende hiljuti surnud ema majalaenu, enne kui pank maja endale saaks. Nende maalt on leitud naftat, ning selleks et oma poegade ja endise abikaasa tulevikku kindlustada, vajab Toby 43000 dollarit. Pärast kahte röövimist, asuvad asja uurima peagi pensionile minev politseinik Marcus Hamilton (Jeff Bridges) ja tema indiaanlasest partner asja uurima, ning jäävad napilt hiljaks viimasele röövimisele.
Drama, Crime

See on üks huvitav lugu. Midagi nagu kaasaegset Bonny ja Clyde, kuid röövlid on kaks venda ja nad ei röövilihtsalt lõbu pärast vaid selleks, et maksta tagasi pangalaenu samale pangale, kust nad raha röövivad.

Toby on aastaid töötanud kõikjal kus võimalik, et koguda raha oma laste ülalpidamiseks ja samas maksta ka ema ravikulud. Vanem vend Tanner (Ben Foster) on olnud vangalas sellest ajast saati kui ta „kogemata“ lasi maha nende vägivaldse isa. Nüüd on siis ema surnud ja vend vanglast väljas, ning kui nad ei leia kiiremas korras raha, et maksta ära pangalaenu, saab pank maja endale koos maaga, millelt on leitud naftata. Seega peab kokku panema väga kindla plaani, et keegi neile jälile ei saaks.

Esimesed kaks kohta lähevad sujuvalt. Raha on küll vähe ja üks loll püstolikangelane püüab neid ka peatada, kuid nad on jälginud täpselt oma plaane. Hommikusöögi jätkuks läheb Tanner igaks juhuks läbi ka teise panga kontorist ja toob veel natuke raha juurde. Kuid selleks ajaks on politsei neist juba kuulnud.

Neil on vaja veel ainult ühte röövi ja neil on vajalik summa koos. Marcus on juba nende ideest aru saanud ja ootab ühe väikese harukontori juures nende tulekut. Paar päeva hiljem lähevadki mehed viimasele röövile, kuid see kontor, mida nad esialgu plaanisid röövida, on kinni, seega peavad nad minema suuremasse kontorisse. See on suur risk, kuid nad otsustavad selle siiski võtta.

Viimses kohas ei lähe kõik nii nagu plaanitud, kuid neil on tagavaraplaan olemas ja kuigi neid hakkab põgenemisel jälitama terve trobikond uljaid püstolikangelasi, pöörduvad nad peagi kõik tagasi kui Tanner automaadi välja võtab. Ja siis lähevad vennad lahku, Toby panka raha ära viima ning Tanner tõmbab politsei enda sappa ning kui enam põgeneda ei saa, asub ta neid snaiperpüssiga maha võtma, kuni Marcus hiilib talle selja taha.

Toby saab ema maja laenu makstud, ta pojad ja abikaasa kolivad majja, ta ise elab linna ja teeb päeval vana maja korda. Marcus on pensionil, kuid see viimane lugu ei anna talle kuidagi rahu.

Hea film!

No comments:

Post a Comment