kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 16, 2014

My Life Without Me

Film: My Life Without Me (2003)
Vaatamise põhjus: Treiler tundus huvitav
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Ann, 23 aastat vana, elab tagasihoidliku elu koos oma laste ja abikaasaga oma ema tagahoovis olevas treiler elamus. Ta elu võtab drastilise pöörde kui ta saab teada, et tal on munasarja vähk, ning kõige rohkem kaks kuud veel elada. Ann istub seepeale maha ja koostab nimekirja asjadest mida ta teha tahab enne kui ta sureb.
Drama

Tegemist on ühe väga ilusa, hingelise ja väga odava ning festivaliliku filmiga.

Nagu juba öeldud, saab 23 aastane kahe lapse ema teada, et tal on viimases faasis munasarjavähk, mis on juba jõudnud ka enamus teisi organeid enda alla võtta ja kuna ta on noor, siis ajab haigus kiiresti oma siirdeid edasi ja talle ei ole enam palju aega jäänud.

Ta oli väga noor kui ta oma abikaasaga tutvus ja esimese lapse sai (17), kaks aasta hiljem sündis ka teine ja nüüd nad siis elavadki ema maja tagahoovis, Ann (Sarah Polley) töötab öösel ülikoolis koristajana ja Don (Scott Speedman) ehitab päeval basseine. Anne ema (Deborah Harry) töötab pagaritöökojas ja Anne isa on juba kümme aastat vanglas olnud.

Nii siis ongi läinud, et Ann pidi koos lapse sünniga ise lapsepõlve kiiresti selja taha jätma ning enamus oma unistusi unustama. Kui ta siis teada saab, et tal pole enam palju aega jäänud, ei saada ta seda vähest mööda imeravimit otsides, sõprade ja sugulaste õla najal nuttes vaid ta paneb kirja need mõningad asjad, mida ta tahaks veel enne lahkumist teha.
·         Öelda oma tütardele palju kordi, et ta neid armastab
·         Lindistada tüdrukutele sünnipäevatervitused kuni nende 18 sünnipäevani
·         Magada kellegi teisega kui ta oma abikaasa
·         Armuda kellessegi teisesse kui ta oma abikaasa
·         Leida oma abikaasale uus naine
Mõningad olid veel, kui kõiki ma ei mäleta.

Ta ei ütle kellelegi, et ta on haige, ta ei taha oma järelejäänud aega raisata. Ta ei taha, et ta tütred mäletaksid teda haigevoodist, ta ei taha et keegi oma aega raiskaks lootusetule lootusele.

Ja nii lähebki, et ta kohtub Leega (Mark Ruffalo), kellega tal on siis lühike armusuhe, kuid samas aitab ta ka Lee tema viimase elukaaslase jäetud august välja. Ta lindistab sõnumid nii oma tütardele kui ka abikaasale ja emale ja Leele, ning jätab need siis oma arsti kätte, kes lubab need õigel ajal kõigile kätte toimetada. Ta kohtub oma uue naabriga, kes on ka Ann ning kes sobib ideaalselt ta abikaasale …

Väga kurb kuid hea film.

No comments:

Post a Comment