kaader filmist

kaader filmist

Friday, June 6, 2014

Authors Anonymous

Film: Authors Anonymous (2014)
Vaatamise põhjus: Treiler tundus huvitav ja film on ju kirjanikest
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Kui üks üsnagi imelik avaldamata autorite grupp, kelle motoks on ’kõik ühe eest’ võtavad enda hulka ka noorekese Hannah Rinaldi (Kaley Cuoco), on viimane asi mida nad oodata oskavad see, et neiu saab üleöö kuulsaks – kuid just täpsel see juhtubki. Sellele ajal kui Hannahi karjäär liigub ülesmäge, siis tema ekstsentrilised kadedad kaaslased (Chris Klein, Teri Polo, Dylan Walsh, Dennis Farina ja Jonathan Bennett) näevad kurja vaeva leidmaks oma kirjutamise sihti, et leida kirjastamises kuulsust ning raha. Pinged ühe tõusevad, tekivad rivaalid ning südamed murduvad. Äraütlemised muutuvad depressiooniks. Õnn on et nende ainukesteks relvadeks on pliiatsid …
Comedy, Drama

See oli üks imelik film, mis oli üles ehitatud kui dokumentaal, kus jälgitakse ühe kirjanike grupi igapäeva. Grupi on loonud silmaarst Alan Mooney (Dylan „Dr. McNamara“ Walsh) koos oma koduperenaisest ’erootika’ kirjanikust abikaasa Colettega (Teri Polo).

Vana veteran John K. Butzin (Dennis Farina), kes kujutab ette, et ta on järgmine Tom Clancy, ning on valmis kõigeks, et tema raamat „Möirgav Lõvi“ avaldataks, isegi kui tal tuleb selleks ise kirjastama asuda, maksta mingile imelikule kirjastusele, kes trükib raamatuid vastavalt vajadusele, mis sellest, et esikaanele tuleb lõvi asemele taskukoera pilt, tagakaas on hiina keeles ning 8. peatükk on reklaam eesnäärmevähi ravimile.

Endine sportlane Henry Obert (Chris Klein), kes peale vigastust asus Inglis keelt sügavamalt õppima, on lugenud läbi kõik raamatud, mida eales klassikaks on nimetatud ning lisaks raamatu kirjutamisele teenib ta ka raha pizzasid kohale viies ning vaipu puhastades. Lisaks sellele on ta armunud grupi uuemasse liikmesse Hannasse.

William Bruce (Jonathan Bennet) unistab sellest, et temast saab järgmine tõsiseltvõetav, masenduses kirjanik, kes istub kohvikus, kuulab pealt jutte, kirjutab neid üles, et saada oma raamatu dialoogid võimalikult reaalseks.

Hannah Rinaldi (Kaley Cuoco) on kolinud oma ema juurde peale ta vanemate lahutust, ning on pühendanud end täielikult kirjutamisele. Ta pole midagi kunagi õppinud, kooli kohustuslikust kirjandusest on ta mööda hiilinud, seega ei tea ta klassikast midagi, seega ei  sega ka tema kirjutamist ühegi teise kirjanuku mõjud. Kuid just tema raamat „Magades kuul“ jääb silma kirjandus agendile, kes müüb raamatu kirjastusele, siis ka filmiõigused, ning siis kohtub Hannah ühe teise suure kirjanikuga, kellega neil tekib suhe …

Ühesõnaga, kõik need ’kirjanikud’ tahaksid saada kuulsaks ja rikkaks. Neil kõigil on idee millest kirjutada, kuid nii mõnelgi neist puudub tegelik idee, mida nad tahavad kirjutada, kuidas saada endale agent, kuidas moosida kirjastust …. Ja kui ühel neist läheb paremini kui teistel, siis löövad kadeduse pilved pea kohal kokku.

Üks natuke imelik, natuke naljakas ja natuke tüütu film.

No comments:

Post a Comment