kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 16, 2014

Instructions Not Included

Film: Instructions Not Included / No se Aceptan Devoluciones (2013)
Filmi vaatamise põhjus: Treiler
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Valentin on Acapulco elukutseline playboy, kuni üks ta endistest vallutustest ulatab talle üle ukseläve imiku ning kaob kui tina tuhka. Valentin lahkub Mexicost, et leida Los Angelesest lapse ema, kuid leiab selle asemel hoopis uue kodu nii endale kui ka oma tütrele Maggiele. Ta on üks väga ebatraditsiooniline isa, olles kasvatanud Maggiet juba kuus aastat ning teeninud sellel ajal raha kui üks parimaid Hollywoodi kaskadööre, ning Maggie on tema võtteplatsi treener. Kasvatades Maggiet on ka Valentinil endal tulnud täiskasvanuks saada. Kuid nende eriline kummaline pereelu seatakse ohtu, kui Maggie ema taas välja ilmub ning Valentin mõistab, et ta on oma tütart kaotamas – ning mitte ainult tütart, vaid ka oma parimat sõpra.
Comedy, Drama

Tegemist on ühe väga andeka Mexico filmiga.

Et siis see Valentin (Eugenio Derbez) on tõsiselt libe playboy, keda tema isa on lapsepõlves õpetanud mitte midagi kartma väga ekstreemsel moel – tarantlid paljal nahal, südaöö surnuaias krüptis, allavisatud kõrgelt kaljult ookeanisse … ja nüüd veedab ta oma päevi ja öid pidevalt uute naiste seltsis kinnitades neile kõigile, et nad on tema elu erilised armastused. Seda siis kuni hetkeni, kui Julie (Jessica Lindsey) ulatab Valentinile imiku, küsib raha takso eest maksmiseks ning kaob.

Ainuke mida Valentin Juliest teab, on see et ta on kunagi töötanud Los Angeleses aeroobikainstruktorina, ning sinna ta siis sammud seabki, et laps emale tagasi viia. Sammud selle pärast, et ta kardab lendamist. Ameerika piirini viib teda siis üks lahke rekkajuht, kes lõpuks ta ka üle piiri smugeldab, sest loomulikult pole Valentinil ei viisat ega osak ta ka inglise keelt.

Kui ta jõuab lõpuks sinna hotelli, kus Julie kunagi on töötanud, on tal väga raske neile selgeks teha, mida ta otsib ja kuna hotelli on ka lastega sisenemine keelatud, siis otsib ta muid võimalusi sinna sisse saada. See tal ka õnnestub, ta jätab Maggie basseini äärde käterättide korvi magama, ning läheb ise uuesti Julie kohta infot küsima. Kuid enamus ei saa temast aru ja tema ei saa neist aru, kuid kuidagi satub ta lõpuks hotelli katusekorterisse, kus elab filmilavastaja, kellel oleks vaja kaskadööri, kes oleks valmis 10 korruselise maja aknast alla hüppama. Kuidagi satuvad nad rääkima rõdule, kust alla vaadates näeb Valentin kuidas Maggie roomab basseini ääre poole. Ei jäägi midagi muud üle, kui Maggie päästmiseks tuleb tal sealt rõdu äärelt alla hüpata (nii umbes 10 korrust või nii) ja kuigi Valentin ei leia Juliet, leiab ta töö.

Mööduvad aastad, kui isa ja tütar üksteist ja iseennast tundma õpivad ja Valentin saadab iga nädal ise Maggiele (Loreto Peralta) Julie nimel fantastilise sisuga kirju asjadest, mida Julie teeb, kus ta käib, keda päästab, miks ta tütre juurde tulla ei saa. Selle kuue aasta jooksul pole Valentin suutnud inglise keelt selgeks õppida, kuid pole hullu, Maggie on ta tõlgiks ja agendiks.

Neil kahel on fantastiline elu – korter on nagu mänguasjapood, iga vaba hetke veedab Valentin koos tütrega, ka töö on nad koos, Maggie puudub tihti koolist, kuid ta hinded on korras ja ta jagab oma koolikaaslastega oma ema uskumatuid seiklusi.

Kuid see et need kaks oma elu fantastiliselt elavad, ei tähenda seda et väljaspool olev maalilm nende elu mõistaks. Kooli direktor juhib Valentini tähelepanu sellele, et Maggie koolikaaslased ei usu ta uskumatuid lugusid, ning pidev koolist puudumine ei ole lubatud.

Aga neli aastat varem, kui Valentin ühe filmi võtete käigus viga sai, läksid nad koos Maggiega haiglasse ja seal sai ta teada uudise, mille pärast on ta viimased neli aastat iga päev hirmus elanud, et see võib olla viimane päev kui ta oma tütart näeb.

Nüüd siis, kui Maggie on juba kuuene, ilmub ühtäkki välja tema ema, kes esialgu tahab vaid oma tütart aegajalt näha, temaga koos puhkuseid veeta, kuid siis kui ta on koos oma elukaaslasega Reneéga tagasi New Yorki läinud otsustavad naised, et nad ei taha Maggiet vaid paar korda aastas näha, vaid tahavad last endale.

Järgneb kohtus käimine, mille käigus Valentini lavastajast sõber palub tal kogu aeg kõigile tõtt rääkida, kuid Valentin ei taha Maggie emaga koos veedetud aega ära rikkuda.

Esialgu määrab kohtunik Maggie hooldusõiguse Valentinile, kuid kui Julie tuleb selle peale, et Valentin ei pruugigi päriselt Maggie isa olla, jääb Valentin siiski Maggie hooldusõigusest ilma.

Kuid isa ja tütart ei saa siiski lahutada, ning üheskoos põgenevad nad Mexicosse.

Kui Julie ja Reneé ähvardavad lavastajat igasuguste absurdsete süüdistustega, avaldab ta naistele lõpuks põhjuse, miks Valentin on Maggiele selline isa nagu ta on ja miks on Maggie elu selline imeline muinasjutt.
 
See oli hästi naljakas ja armas ja nii kurb film, aga samas niiiiii ilus ja niiiiii andekas.

Üks väike kommentaar väljapoole filmi sisu - Maggie rolli mänginud noor neiu Loreto Peralta võiks vabalt oma välimuse järgi olla Kristen Belli noorem õde või siis tütar.

No comments:

Post a Comment