kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, August 22, 2012

Iron Sky


Film: Iron Sky (2012)
Vaatamise põhjus: aasta alguses jäi vaatamata, nüüd siis lõpuks leidsin aja
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: "Iron Sky” on Soome filmirežissööri Timo Vuorensola (Star Wreck) musta huumorit täis ulmekomöödia, mille tegevustik leiab aset 2018. aastal, kui peale Teist Maailmasõda Kuu tumedale poolele põgenenud natsid tulevad Maad tagasi oma valdustesse võtma. Sündmuste katalüsaator on mustanahaline ameerika astronaut James Washington (Christopher Kirby), kes maandub kogemata oma kosmosesüstikuga salajase natside baasi lähedusse ning langeb vangi, mistõttu Kuu Führer (legendaarne Udo Kier) otsustab, et tund planeet Maa tagasi vallutamiseks on tulnud varem kui ta ootas ning seda võimalust ei tohi kasutamata jätta. Neljas Riik peab tegutsema!

Nagu ikka, kui filmile on eelnevalt tehtud SUUUUURT promo, siis on väga kerge pettuda. Kahjuks on ka seekord sama lugu.
Algus oli hea ja siis mingi moment muutus liialt pingutatuks ning siis liialt patriootlikuks ja lubatud musta huumorit … jah, ilmselt on mul naljasoon mujal.
Ausalt ma ootasin midagi muud. Midagi umbes nagu sakslase (T)Raumschiff Surprise –Periode 1, mis on tõsiselt täis musta huumorit.
Mitte et film oleks halvasti tehtud, kõik oli suurepärane, lihtsalt lugu jäi nõrgaks ja lubatud huumorit oli vaid näpuotsaga. Kahju.
Kuid tuju tõstmiseks kuulakem minu lemmik lugu filmist mu lemmik jänese esitluses :).



No comments:

Post a Comment