kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, August 21, 2012

Hüvasti, mu kuninganna


Film: Les adieux à la reine (2012)
Vaatamise põhjus: treiler oli vägagi ahvatlev
Hinne: D
Filmi lühikokkuvõte: Film jutustab ammustest aegadest läbi ühe naise silmade, kelle ülesandeks oli lugeda Prantsuse kuningannale Marie-Antoinette'ile (Diane Kruger) raamatuid. 21 aasta pärast meenutab Sidonie Laborde (Léa Seydoux) neid aegu, hirmsat revolutsiooni 1789. aasta juulis. Neid kolme Prantsusmaa jaoks olulist päeva. Teda haarab nostalgia möödunud aegade järele.

  


Marie-Antoinetist on tehtud palju filme ja iga üks neist pakub tema elust uue versiooni. Seekord siis pakutakse Prantsuse kuningakoja kolme viimast päeva enne giljotiini. Taaskord on tegemist raamatu ekraniseeringuga - Farewell, My Queen: A Novel by Chantal Thomas, Moishe Black.
 
Mis siis öelda – see film on festivalide lemmik, selline … selline festivalilik. Imelik. Veniv – kuigi film oli vaid tund ja 40 min, oli mul tunne nagu oleks kolm tundi igavat filmi vaadanud. Tõlge oli … nagu ikka halb – mitte et ma prantsuse keelt oskaks, kuid kui ikka pilt ja all olevad sõnad üldse kokku ei lähe, siis on ju midagi valesti.

Ühesõnaga, kui vaadata midagi Marie-Antoinetist, siis pigem Sofia Coppola ja Kristen Dunsti varianti ja kui vaadata ilusat ajaloolist kostüümidraamat siis pigem Kuningliku armulugu.

No comments:

Post a Comment