kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, December 16, 2020

Wolfwalkers

Film: Wolfwalkers (2020) Hinne: A Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt5198068/      

Ajal, kui maagia suhtes oldi ebausklikud ja hunte nähti kui deemoneid ja loodus oli kurjus, mida tuli ohjata, saabub noor küti õpipoiss Robyn koos oma isaga Iirimaale, et lõpp panna viimasele hundikarjale. Kuid kui Robyn päästab metsiku kohaliku tüdruku, Mebhi, viib nende sõprus ta avastama maailma, kus elavad hundikarjased ning ühtäkki muutub ta täpselt selleks, mida tema isa on tulnud hävitama.

Animation, Adventure, Fantasy, Family


Libahubtide legendi Iiri versioon. Kuid nemad pole verejänulised mõrtsukad, nemad kaitsevad metsa ja nad ei muundu vaid täiskuuöödel vaid iga öö, kui nad uinuvad, lähevad na hundina kõndima.


See lugu toimub siis pimedal keskajal, kui kõik uus ja teistsugune oli kuradist ja hundid on ju kuradi käsilased, ning linnad üha kasvavad ja rahvale on vaja rohkem toitu ja põllumeestele rohkem põllumaad, seega on vaja linna ümbert maha võtta mets isegi kui selleks on vaja võidelda huntidega.


Robyn on tulnud Kilkennisse koos isaga ja ta tahab olla samamoodi kütt, nagu isagi, seega järgneb ta keelust hoolimata isale metsa, kus ta kohtub “hundiga” kes teda kogemata hammustab. Ja siis juhtub midagi imeliku, Robyn näeb ühtäkki hunti ja JA tüdrukut ja ta saab järgneda hundile tihnikusse, sest põõsad lasevad ta läbi, ning siis muutubki hunt tüdrukuks.


Mebh on oma emaga ja huntidega elanud selles laanes pikka aega ja nad ei taha ära minna, inimesed võiks ise minema minna. Kuid kõige suurem Mebhi probleem on see, et ta ema hunt läks juba mõnda aega tagasi minema ja lubas kohe tagasi tulla, kuid teda pole ikka veel.


Robyn lubab Mebhi aidata, sest Mebh on ainus tüdruk linnas ja linna ümber, kellega tal koos lõbus on ja kes teda ei ähvarda. Lubada on ju lihtne, aga kui Robyn, nagu kõik temaealised tüdrukud kööki tööle suunatakse ja isa tal enam metsa minna ei luba siis polegi ju aitamine nii lihtne. Kuid siis, ühel ööl …


Taas kord armas lugu ja võimas pildikeel, kuid seekord on joonised puhastamata jäetud, inimeste ja loomade joonised on tihti mustandijoontega. See annab pildile omamoodi elavause ja voolavuse juurde. Lisaks legendile ja pildile on siin ka suurepärane muusika.

No comments:

Post a Comment