kaader filmist

kaader filmist

Monday, August 31, 2020

Paradise Hills

Film: Paradise Hills (2019) Hinne: B Lühikokkuvõte: Kusik tulevikus on ühiskond jagunenud kaheks tüübiks: kõrgklass ja ülejäänud maailm. Uma (Emma Roberts) on kõrgklassi teismeline tüdruk kes ei taha abielluda kõrgklassi esindajaga Son (Arnaud Valois), kuna ta on armunud alamklassi poissi nimega Markus (Jeremy Irvine), seega saadab ta ema ta Paradise Hills nimelisse kooli, kus kasvatatakse ümber noori mässulisi tüdrukuid. Kool asub saarel keset ookeani. Ärgates Paradisel, teadmata, kuidas ta sinna sai, kohtub ta teiste õpilastega: Amarna (Eiza Gonzalez), pop-staar kes tahab laulda oma laule mitte laule mida suruva talle peale ta vanemad ja plaadifirma; Chloe (Danielle Macdonald), ülekaaluline tüdruk, kelle vanemad tahavad teda suruda supermodelli mõõtmetesse; Yu (Awkwafina), alamklassi tüdruk, kes pärast vanemate surma saadeti elama oma kõrgklassi onu ja tädi juurde, kes tahavad teda muuta kõrgklassi pärliks. Kooli peab ekstsenriline ja salapärane direktriss (Milla Jovovich).

Thriller, Fantasy, Sci-Fi


Kui te olete lugenud tänapäevaseid teismelistele mõeldud düstoopilisi raamatuid (ma ei mõtle neid mis on juba filmideks tehtud, kus tüdrukute eesmärk on päästa maailm vibu ja nooltega) siis te teate, milline see film on. :)


Kõrgklassi neiu, saadetakse rangesse kooli, kus ta puhkab, parandab oma välimust ja läbib teraapiaid, et muuta tema meelt tema abiellumise suhtes. Kooli direktriss on rahu ise, mõistab oma õpilaste muresid ja kui juhtubki midagi kohutavat, siis ta kaotab oma külma närvi vaid hetkeks.


Kuid midagi on mäda selles imatabases roosidega täidetud koolis. Ükskõik kuidas Uma ka ei püüaks sealt minema saada, midagi rikub ikka tema plaanid. Kui tema uus sõbranna Amarna oma koolituse on lõpetanud, siis see Amarna keda ta uudistes hiljem näeb pole sugugi see Amarna, kellega ta koolis tutvus ning siis, kui ühel õhtul õnnestub neil mööda pääseda tavalisest unerohust …


Visuaalselt suurepärane lugu. Näitlejad on võrratud. Moe poolest võib seda filmi võrrelda METi kevadiste galadega. Ning loomulikult annab palju juurde ka koht, kus enamus võtteid on tehtud - vana tsemenditehas, mille on üks hispaania arhitekt ümber ehitanud tõeliseks unelmate lossiks ja mida on juba ka kasutatud näiteks WestWorldi viimases hooajas. Jah, see lugu on segu klasskalisest muinasjutust ja tänapäevasest teismeliste düstoopiast, kuid see on väga hästi tehtud film.


No comments:

Post a Comment