kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, September 6, 2017

Imelaps



Film: Gifted (2017)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Frank Adler (Chris Evans) on üksikisa, kes kasvatab ühes Florida väikelinnas imelast, oma hakkajat õetütart Maryt (Mckenna Grace). Franki plaan kinkida Maryle normaalne elu läheb luhta, kui kuuldused tüdruku tohutust matemaatilisest talendist jõuavad Franki võimuka ema Evelynini (Lindsay Duncan). Edule orienteeritud daam on valmis vajadusel Franki ja Mary lahutama, kui tüdrukut teisiti kuhugi erikooli panna ei saa. Sündmuste keerisesse kistakse ka Franki ja Mary majaomanik (ning nende parim sõber) Roberta (Octavia Spencer) ning Mary noor õpetaja Bonnie (Jenny Slate), kelle murest õpilase pärast kasvab välja sümpaatia tolle onu suhtes.
Drama,

Imelaps on niiiiiiiii hea film. See on nii hea, et Chris Evans pole enam Kapten Ameerika, vaid saab lõpuks näidata milleks ta tegelikult võimeline on. Jah, neid Kapten Ameerika filme oli vaja, et ta tuntumaks saaks, kuid tõeline näitleja tuleb ikka välja alles sellistes südamlikes draamades, kus tema vastas on suurepärane tüdruk. Ma loodan südamest, et Mckennale jääb ka aega olla laps ja et temast ei kasva järjekordset rikutud tulevikuga lapsnäitlejat vaid et temas saaks edukas ja täisväärtuslik inimene.

Aga noh film. Lugu siis lihtne – vend kasvatab oma õe tütart ja on seda juba aastaid teinud, ilma et keegi oleks nende ellu end seganud, kuid nüüd, kui Mary peab lõpuks kooli minema, et omavanustega suhelda, tekivad probleemid, mida Frank ja nende naaber Roberta on alati kartnud. Nimelt saavad nüüd ka teised teada, et Mary on väga andekas laps, et matemaatika on tema jaoks käkitegu, kuid suhtlemine võib olla tema jaoks raske, sest ta on harjunud suhtlema vaid oma onu ja naabritega, kes kõik on täiskasvanud.

Üks kes siiani polnud Mary vastu huvi tundnud on Mary vanaema/Franki ema, kunagine matemaatik, kes omal ajal elas vaid oma tütre Diane nimel, aidates teda matemaatikamaailmas tippu tõusta, kuni Diane jättis Mary Frankile ja sooritas enesetapu. Nüüd näeb vanaema ühtäkki oma uut võimalust, treenida ka Mary samale tasemele kui oli Diane ja kaugemalegi veel, et Mary tõestaks ära selle teoreemi mille kallal Diane enne surma oli töötanud. Tema arvates ei ole vaja Maryle tavalist lapsepõlve, tema arvates oleks Maryl tavalist elu elades igav, nii kasvatas ta oma tütart ja emana ning matemaatikuna teab ta kõige paremini mida Mary vajab …

Kuid mida Mary ise arvab mida ta vajab, kelle juures ta ise tahaks olla, kas onu või vanaema juures …

Hollywood oleks võinud selle filmi täielikult ära rikkuda, kuid see lugu tuuakse vaatajateni suurepäraselt reaalselt ja kaasakiskuvalt. Ja näitlejad on fantastilised.

No comments:

Post a Comment