kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 17, 2017

20th Century Women



Film: 20th Century Women (2016)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Armastus, elu ning ema raskused poja kasvatamisel 70ndate alguses. Vaba hinge ignorantsus võitleb noore mehe vajadusega leida oma tõeline mina ning uskumused. Nad elavad boheemlaslikus majas, mida nad jagavad kolme teise samamoodi meelestatud inimesega, kes aitavad neil renti maksta, ning noormehe ema püüab luu sidemeid, mida noormees kannatada ei suuda. Ema ei saa hakkama poja suutmatusega temaga rääkida, seega võtab ta appi teised noormehe elus olevad naisolevaused, et jagada nendega poja kasvatamise raksuseid. Tasapisi hakkab elu nende kõigi jaoks lahti hargnema, kuid nad ei mõista kuidas see toimub. Vaatamata nende kogetud raskustele, suudavad nad siiski edasi minna oma eludega ilma et oleks suuremat traumat saanud.
Drama, Comedy

Selline imelik film. Lugu on emast, tema pojast, nende kahest üürilisest ja poja klassiõest.

Ema ja poeg on juba pikka aega kahekesi olnud ja siiani on ema suutnud poisi kõiki vajadusi täita, kuid nüüd kui poeg on juba hiliteismeline, ei oska ta teda enam kasvatada. Eriti kuna on 70ndate algus, vaba armastuse ja mässude aeg, ning noored proovivad kõike mis keelatud ning muusika on võitlus mitte meloodia. Dorothea (Annette Bening) palub appi üürilise Abbie (Greta Grewig) ning Jamie (Lucas Jade Zumann) klassiõe Julie (Elle Fanning), et nad püüaksid küsida Jamielt, miks ta tahab kõike halba proovida, miks ta emaga ei räägi, kuidas teda aidata. Teine üüriline William (Billy Crudup) kõpitseb maja kallal ja kuulab naiste jutte.

Kui ka Abbie ja Julie on katkised inimesed, kes pole kõige paremad nõuandjad elulistes küsimustes. Abbie on emakakaela vähi seljatanud ning Julie on vägistamise ohver, kes on tõe alla surunud ning nüüd magatab kooli poisse lihtsalt selleks et midagi teha. Abbie mässab muusikaga ning oma elustiiliga selle pärast, et ta ema jättis ta saatuse hooleks, kui tal vähk tuvastati ja nüüd otsib ta ennast fotograafiast ning meestest.  Ka William ei ole suureks abiks, sest tema otsib end naistest.

Esialgne „hea“ idee, et Jamiet peaks kasvatama „küla“ kus on enamuses naised muutub ühtäkki väga halvaks ideeks, kui ema kahe suure sõja vaheline kasvatus ja 70ndate feminism ja vaba armastus hakkavad omavahel võitlema.

Põhimõtteliselt see ju ikkagi ongi lugu põlvkondade vahelisest lõhest, kuidas sellele lõhele tahetakse küll silda ehitada, kuid enne kui sild valmis saab kipuvad ehitajad seda algusest põlema panna.

No comments:

Post a Comment